Hiro Natuurlijk Wonen

KurkvloerHome

Door de natuur geperfectioneerd

Hiro heeft geen kurktegels meer in het assortiment

Onderstaand ter info; tegels verkrijgbaar biv. bij parketeurs.

Hiro levert wel prachtige olie- en was producten om uw kurkvloer van een waslaag te voorzien.

De oogst.

Kurk wordt verkregen uit Kurkschors, dat om de zeven jaar wordt geoogst. Hiertoe worden telkens dezelfde bomen gebruikt. Er is hierdoor geen ontbossing. Wel ligt hierdoor de prijs, voor "maagdelijke" kurk, erg hoog. Kurk zelf is een natuurproduct.

Toepassingen

Koud plat dakisolatie.

De belangrijkste eigenschap van kurk is toch wel de bestendigheid tegen vocht. Als afdichtingsmateriaal is kurk altijd erg belangrijk geweest. In de bouw wordt kurk daarom het meest gebruikt als geŽxpandeerde kurkplaat voor kouddak isolatie op een beloopbaar plat dak. De drukvastheid, gecombineerd met zijn vochtbestendigheid het het hoge WarmtegeleidingscoŽfficient en zijn lage tot geen Kapillariteit, maakt de kurkplaat tot de beste isolatie plaat.

Vloertegel

Door kurkgranulaat met lijm te vermengen, is het mogelijk blokken kurk te maken die daarna weer in "plakjes" wordt gesneden. Deze lijm bevat meestal het ongewenste Formaldehyde. De kurktegels welke door Hiro Natuurlijk Wonen wordt aangeboden zijn Cashew gebonden en bevatten derhalve geen Formaldehyde.