Hiro Natuurlijk Wonen

KurkvloerHome

Kurk

en dat voel je!

Eigenschappen

Een kurkvloer heeft een aantal eigenschappen waardoor deze gekozen wordt, of niet. Het materiaal kurk is een bijzonder product. Door Hiro Natuurlijk Wonen is de kurktegel in het programma genomen welke cashew gebonden is en derhalve geen Formaldehyde lijm bevat. De tegel wordt geleverd in 4mm of 6 mm dikte. De veerkrachtige eigenschappen komen uiteraad bij de 6mm tegel beter tot zijn recht dan de bij de 4mm. Ook de afwerking van de kurk is belangrijk voor de eigenschappen van de kurkvloer.

Isoleren

Het isoleren van warmte is door de geringe dikte van 4 of 6 mm op zich niet voldoende. Daarvoor kan de ondervloer uitkomst brengen. Wel is de kurk (zeker indien er niet gelakt wordt) aangenaam om op te lopen en staan doordat de lichaams warmte minder afvloeit naar de vloer. Dit in tegenstelling tot zeil, marmoleum of plavuizen.

Uitvoering

Er is slechts één uitvoering van de Kurktegel. Tot nu toe de enige welke in Cashew gebonden uitvoering gemaakt wordt. Deze tegel is 30 x 30cm en leverbaar in de diktes 4 en 6 mm. Door te kleuren zijn er toch nog veel uitvoeringen mogelijk. Het legpatroon kan ook varieren maar is niet van wezelijke invloed.

Voorbereiding

De kurktegels moeten een vlakke ondervloer hebben. Oneffenheden worden zichtbaardoor de kurktegel heen; in mindere mate bij de 6mm tegel. De tegels worden geplakt op de draagvloer of anders op een daarvoor aangelegde vlakke ondervloer.

Verzorging

Bij olie en was wordt er over verzorging gesproken. Bij lakken spreken we over onderhoud en op den duur over renovatie. De vloer kan zowel in de keuken alsook in de badkamer worden toegepast. Hierbij zijn echter wel een paar "mitsen en maren".

Afwerking kurkKurk leggenOndervloerKurktegel