Hiro Natuurlijk Wonen

Isovlas vlasisolatieHoutvezelplaatisolenawolle schapenwol natuurlijk isolerenHome

Pavatherm voor Comfort

Dampdifuus waardoor vochtregulerend.

Ruimtes hebben ieder een eigen atmosfeer. Bij het betreden van een dergelijke ruimte krijg je een subjectief gevoel van welbehagen of van distantiŽring. Zeker niet het minste is de vochtigheid in de ruimte waarbij we ons prettig voelen. Maar te vochtig geeft ons weer een klam gevoel. De warmte kan als een weldadige deken over ons heen komen, hoewel deze warmte door de aanwezigheid of juist afwezigheid van vocht een totaal ander gevoel kan geven. De zomerwarmte is iets welke buiten zeer aangenaam kan zijn, maar niet in ons huis willen hebben.Iedere ruimte heeft zijn eigen atmosfeer nodig. Afhankelijk van de activiteiten die in die ruimte plaats vinden. Steeds vaker wordt alleen maar de thermische isolatie toegepast en wordt er voorbij gegaan aan het gevoel van welbehagen; het comfort wat het binnenklimaat ons kan bieden bij wonen, slapen, werken etc..

Biologisch bouwen

Bij het biologisch bouwen wordt gekozen voor natuurlijke materialen welke bij de mens past. Waterdamp hoort hier ook bij, maar dan niet te veel of te weinig! Vocht hoort hier niet bij, zeker niet in de vorm van gecondenseerde waterdamp, en dan zeker ook niet INde constructie.

Het spouwloos bouwen is door de keuze van materialen tot de mogelijkheden gaan behoren. Doordat materialen waterdamp kunnen opnemen en doorgeven, bestaat er de mogelijkheid om op deze wijze het overtollige aanwezigheid van waterdamp af te voeren. Dit zonder condensatie waardoor er geen spouw nodig is voor afvoer van waterdanp en opvang van gecondenseerde vocht.

Hierdoor vervalt ook de noodzaak tot ventileren om waterdamp te verwijderen. Wel moet er geventileerd worden voor frisse lucht, maar dat is een andere prioriteit en kan d.m.v. andere mogelijkheden.

ProgrammaEigenschappen