Hiro Natuurlijk Wonen

AuroAquamarijnUula natuurverfdekkende verf binnenDekkende verf buitenVloerafwerking behandelingTransparante verf  beits voor binnenTransparante verf  beits voor buitenmuurverf voor binnenmuurverf voor buitenRigo verffabriekHome

Natuurverf van water verdunbare geemulgeerde moderne lijnolieverf.

Programma van Auro, Aquamaryn, Rigo en Uula

Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio

Natuurverf

Is een verf gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Deze bestaat voornamelijk uit lijnolie en harsen en pigmenten uit delfstoffen en oxiden. Deze verf heeft als doel door te schilderen met natuurverf om de oppervlakten te beschermen en te verduurzamen. Natuurverf heeft daarom dezelfde kwaliteiten als "gewone" verf. Bij winning van deze grondstoffen wordt het milieu zo veel mogelijk ontzien. Bij de productie wordt zorgvuldig en behoudend omgegaan met de grondstoffen. Zowel in de productie alsook in de afvalfase is natuurverf hierdoor minder belastend voor het milieu. Lijnolieverf zoals deze vroeger gemaakt werd is reeds lang achterhaald. Door toevoegingen van andere harsen etc. zijn de eigenschappen duidelijk verbeterd. Dit betreft met name de wateremulgeerbare natuurverven.

Afwerk methoden.

Niet alleen in de houtskeletbouw moet hout worden afgewerkt. Ook de kozijnen en deuren en andere maatvaste constructies hebben zodanig onderhoud nodig dat het waterdamp er wel uit kan maar het vocht er niet in. Een uitzondering hierin is de kookverf van Uula die bijna "wateropen" is.

Beits

In de HSB wil men toch graag het eerlijke hout laten zien en zal daar meestal voor beits gekozen worden. Met beits wordt de houtnerf goed geaccentueerd. Hierin zijn een aantal kleur mogelijkheden. Er zijn beitsen welke specifiek voor binnen gebruik bedoeld zijn. Deze beitsen zijn transparanter dan de beits die voor buiten wordt gebruikt. Hier moet meer pigment in gebruikt worden teneinde verwering van hout en beits te voorkomen.

Dekverf

De dekverf is niet transparant. Hierdoor wordt het hout optimaal beschermd. De buitenlak of verf is op dit moment nog voornamelijk met citrusolie verdunbare lijnolieverf. Hoewel bij AURO deze ook al met wateremulgeerbare lijnolieverf wordt gemaakt.

Vloerolie en vloerwas

Olie en was neemt een geheel eigen plaats in. Deze heeft dit dan ook op de pagina vloerafwerking. Hier worden vloerwas en vloerolie behandeld.

Wateremulgeerbaar

Door de lijnolie te behandelen wordt deze verdunbaar met water; de waterverdunbare natuurverf. De water verdunbare natuurverven hebben geen verborgen verdunningen. Desondanks raden wij U toch aan om te ventileren. Zeker bij grotere oppervlakten.

Acryl

Deze niet te verwarren met acryl verf. Dit is namelijk een volledig synthetische verf. In sommige waterverdunbare verven is nog steeds verdunning. Deze zgn. hulp verdunning hoeft niet op het etiket vermeld te worden. Dit kan drastische gevolgen hebben voor mensen die denken dat er geen (synthetische) verdunning vrijkomt en dan niet voldoende ventileerd.

Highsolide

De higsolide verven zijn door hun samenstellinbg verdunnings arm of bevatten geen verdunning. Op de etiketten van de natuurverven staat dit duidelijk aan gegeven. Deze highsolide komt voornamelijk bij vloerwas en lijnolie houdende producten. Vloerolie en vloerwas zijn vaak highsolide olie en was.

Merken natuurverf

De bekenste zijn AURO en Aquamarijn. De natuurverf vabrikant Uula is voornamelijk bekend door zijn kookverf, maar maakt ook verven voor in- en rond het huis. In de hierna volgende pagina's zijn er verwijzingen naar producten die op de betreffende pagina's van die leverancier zijn verzameld onder de menu ingang "materialen". Grof gezegt: Onder materialen worden er per merk de producten en hun kenmerken vermeld. Op deze pagina's gaan we afwerken en komen we alle merken tegen.

Verkrijgbaarheid

Voor hen waar geen dealer in de buurt is gevestigd of er prijs op stellen om thuis afgeleverd te krijgen, is er onze Hiro E-Shop. Hier kunt U de prijzen van de producten zien en tevens de producten bestellen. Bij grotere (verzamelde; er zijn ook toebehoren en andere artikelen te verkrijgen) orders wordt er gratis geleverd.

Nieuw: verlaagde bezorgkosten via de E-shop

Slechts nog een bijdrage voor afdekking van de extra order- en verpakkingskosten. Voor weinig geld kunt U nu Uw producten simpel thuis laten bezorgen.

Milieu

Alles waarin we leven en uiteindelijk afhankelijk van zijn is ons leef milieu. Heel dicht bij zijn onze kleding, welke onze tweede huid vormt. Het huis om ons heen is onze derde huid. Het is daarom verklaarbaar dat het leven in in bouw biologisch huis invloed heeft op ons "zijn". EKO- en bio producten zijn daarom aan te raden binnen deze twee "leeflagen". Een natuurlijk en biologische vetrouwde omgeving heeft die positieve invloed. Maar ook verder weg bij ons vandaan waar deze producten gemaakt worden, de grondstoffen gewonnen en afval gestort, is onze verantwoordelijkheid. Dit kunnen we beinvloeden door de aanschafskeuze die we hebben bij het kiezen van onze producten.