Hiro Natuurlijk Wonen

VloerafwerkingOlie/beitsenVervenPaaseierenverfHome

AURO TUINMEUBEL-OLIE

De beschermende schoonheidskuur voor het hout in uw tuin

Hout in de tuin heeft bescherming nodig

Als onbehandelde of alleen geimpregneerde tuinmeubelen niet met een beschermlaag worden afgewerkt, ontstaat al gauw een ongelijkmatige verkleuring op het mooie, nieuwe oppervlak. Dit wordt veroorzaakt door de UV-straling in het zonlicht. Regen en vochtinwerking doen daarna de rest. Scheurtjes en schade aan het hout bederven al snel het ple-zier aan mooie meubels of andere houten constructies in uw tuin.

Bescherm de schoonheid van uw tuinhout

Een eenvoudige afwerking met AURO tuinmeubel-olie aan het begin van elk tuinseizoen geeft tijdig de juiste bescherming.
De waterverdunbare en oplosmiddelvrije olie trekt diep in het hout, is dampdoorlaatbaar en bladdert niet af. Het oppervlak wordt waterafstotend en is gemakkelijk schoon te houden. Tuinmeubel-olie is vochtregulerend, hetgeen de weerbestendigheid verbeterd. Door de natuurlijke kleurstoffen in de olie ontstaat een frisse kleurwerking: op licht hout okerbruin en op donker hout een mooie, donkere houttint.

Gebruik van AURO tuinmeubel-olie

Roer het product voor het aanbrengen eerst even goed door (bodem!). Het hout moet schoon, droog, en vetvrij zijn. Breng de olie gelijkmatig aan met een speciale kwast voor waterverdunbare producten (AURO heeft hiervoor ook een eigen sortiment kwasten). De na ca. 15 minuten niet opgenomen olie egaal afnemen met een pluisvrije doek. Laat zo ca. 10-24 uur drogen met goede ventilatie.
Naar behoefte (bijv. bij een eerste behandeling) kan een tweede laag aangebracht worden; dit intensiveert de kleur en verhoogt de weerbestendigheid.
Waarschuwing: Met tuinmeubel-olie verzadigde doeken glad uitspreiden om te drogen. Vochtige doeken in geen ge-val op een hoop gooien of proppen maken; drogende oli‘n kunnen namelijk zelfontbranding door broei veroorzaken. Droge doeken echter kunnen rustig bij het huisvuil.

En volgend jaar?

Met tuinmeubel-olie behandeld hout barst en bladdert niet. Daarom is het aanbrengen van de volgende laag in het volgende jaar ook zo eenvoudig: maak even schoon met een milde reiniger (bijv. AURO lak- & beitsreiniger 435) en daarna zonder schuren simpel overstrijken met AURO tuinmeubel-olie 115.

TuinmeubelolielijnolieAanrechtblad