Hiro Natuurlijk Wonen

 

WilgenschuttingWebbing canePapercordVlechtband stoelmatters scheenHome

Vlechtband en wikkelband voor stoelenmatten, gaatjesmat

Voor doehetzelver en vakman stoelenmatter.

 

vlechtband voor stoelenmattenOp breedte gesneden en gekantrecht. Dit is rotanband van de rotan. Vlechtband is het product dat gschilt wordt van de rotanstengel. In smalle stroken van 1,6 mm - 1,8 mm - 2 mm - 2,2 mm- 2,4 mm- 2,6 mm , 2,8 mm - 3,0 mm - 3,5 mm - 4,0 mm. Dit wordt gebruikt als "stoelenmatters riet". Meestal voor de zesslagmat. Ook wel stoelriet genoemd.
Wikkelband hebben wij in 5,0 mm 5,5 mm en 6,0 mm. Het verschil zit puur in de benaming waar dit voornamelijk voor wordt gebruikt.

Ook ongekantrecht wikkelband van 6 mm ongekantrecht. Hoewel daar steeds minder van wordt geimporteerd. Werd voroal voor de rotan stoelen gebruikt om de verbindingen mee af te werken. Heel vroeger waren die windsels tevens de verbinding. Zoals bij de bekende Hollandse Spijlenstoelen en andere rotanmeubelen.

Pitscheen is de vlechtband die geschild wordt van geschilde rotan. Deze wordt gebruikt bij de manoustoelen die gebeitst worden. Maar ook bij "schoonwerk" Zoals vroeger het luxe mandwerk werd genoemd.

Speciaal voor de doe het zelver hebben wij zo veel mogelijk in 250 grams bosjes. (sommige bredere maten alleen maar in pondsbosjes) En is ook voor de doehetzelvers vaak een betere hoeveelheid. Ongeveer twee zittingen zijn er meestal wel uit te halen, afhankelijk van de grootte van de zitting. Het handigste is om deze bosjes na aanschaf direct "uit te hangen" waardoor de slagen door het oprollen er uit gaan.

Het vlechtband wordt ook wel in het fijnmandenmakerij gebruikt om hengsels te wikkelen, de hengsels van de chinese theepotjes zijn daar een goed voorbeeld van.

Voor meer infromatie over stoelenmatten met vlechtband klikt u hier

De 250 grams bosjes hebben wij bijna altijd wel op voorraad. Kunt u afhalen danwel laten opsturen. Voor internet bestelling: klik hier gebruik het zoekvenster rechtsboven voor vlechtband.

Ook is het mogelijk om van de 3.0 en 4,0mm los materiaal te kopen. Handig vanwege de afwerk randen bij stoelenmatten.

Bent U (semi) beroepshalve aan het stoelenmatten?? Vraag dan naar de aangepaste prijslijst, onder opgave van de verwachtte afname per jaar. Uiteraard voorzien van uw N.A.W. en KvK en BTW nummer.