Hiro Natuurlijk Wonen

 

WilgenschuttingWebbing canePapercordVlechtband stoelmatters scheenHome

Webbing / Cane

Zesslag weefsel.

Webbing of Cane

Een zesslag weefsel gemaakt van Rotan Scheen ook wel stoelmatters vlechtband genoemd. Een veelvoorkomend patroon op vele stoelzittingen. Ook veel voorlkomend als webbing voor manau en rotanstoelen. Deze webbing is echter vaak van een andere kwaliteit.

Kwaliteit

De door ons geleverde kwaliteit is van die zwaarte die benodigd is voor webbing als zitting materiaal. Het meest bekend geworden door de Italiaanse slee model keuken/kantine/kantoor stoel. Het materiaal is rotan en niet papier. Maar ook voor thonet stoel reparatie.

Toepassingen

Webbing wordt, zoals gemeld, voornamelijk toegepast voor de zittingen in die zittingen die daar ook voor gemaakt zijn. Dit is met een gefreesde veur van ongeveer 6x6mm. Helaas worden autentieke gaatjesmat zittingen verpest door daar een veur in te freesen en daardoor op een goedkope wijze een webbing mat in te plaatsen. Hierdoor is er te weinig hout over en breek de rand uit. Ook wordt de webbing welleens misbruikt door deze uit te rafelen en in de gaatjes te proppen. Ook deze wijze van reparatie van, eigenlijk voor handgevlochten bedoelde, zittingen is niet bedoeld voor de webbing.

Een meer gebruikte toepassing is voor afscherming van radiatorombouw, afwerking van keukenkastdeurtjes, panelen voor bedachterwanden, etc. etc.

Levering van de webbing

Hiro Natuurlijk Wonen leverd webbing zowel per strekkende meter (coupage) alsook per rol van 15 meter.

Uiteraard is de levering per rol voordeliger dan per m1 maar voor kleinschalige toepassing kan dit vaak een uitkomst zijn. Bestellingen van de webbing kunt U uitstekend per E-shop doen. Hier vind U de diverse maten alsook de diverse prijzen.