Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Glaceren of sluieren met Auro 360 plantaardige glaceerverf.

Een kleurrijke belevenis.
Auro Natuurverven worden gemaakt volgens de uitgangspunten van een "zachte chemie".
Ecologisch en duurzaam.

Wonen met kleur.

Met Auro plantaardige glaceerverf kunt u muren en ruimtes heel persoonlijk vormgeven met dynamisch over elkaar heen aangebrachte kleurlagen. De levendige kleurstructuur voert de blik door de ruimte, verrijkt de beleving ervanen versterkt op een aangename en onopvallende wijze het gevoel van welzijn. In vergelijking met een "monochroom" afgewerkite muur (met bijvoorbeeld muurverf), kan een "gelaagde kleuropbouw" intensiever beleefd worden.

Creatieve accenten

Met beproefde technieken als vegen, deppen, wikkelen, strijken en sjabloneren kunnen veelzijdige structuren iontstaan. De talloze combinatiemogelijkheden va de basiskleuren bieden schier onuitputtelijke mogelijkheden om ruimten met eenvoudige middelen kleur te geven. De glaceerverf wordt in geconcentreerde vorm geleverd en dient, afhankelijk van de werkwijze, de gewenste intensiteit en het aantal kleurlagen, met water te worden verdund. In de regel is dat 1 op 3 water. Bij te grote verdunning wordt dit te "waterig" en kan deze verdikt worden met 379 glaceerverf bindmiddel.

De ondergrond

Een geslaagde glaceer-afwerking vraagtom een perfecte voorbereide ondergrond. Een fijne, danwel grovere structuur in de ondergrond kan een wezenlijk verschil maken. Een en ander afhankelijk van het verlangde resultaat. Een fraasie witte ondergrond met bijvoorbeeld muurverf Auro 321 porseleinwit. Op deze manier creŽert men voor de toeppassing van glaceerverf een ideale ondergrond.

Plantaardige glaceer verf.

De Auro 360 glaceerverf wordt in geconcentreerde vorm geleverd en dient, afhankelijk van de werkwijze, de gewenste intensiteit en het aantal kleurlagen, met water te worden verdunt.
In eerste instantie gaat u uit van minimaal 1:3 tot ongeveer 1:8. Dan zal de oplossing waarschijnlijk te waterig worden hetgeen de applicatie bemoeilijkt .
Hiervoor dient de auro 379 glazeerverf bindmiddel. Daarna kan u wederom met water verdunnen etc

De technieken.

Altijd is de bedoeling dat de laagjes zo dun mogelijk worden aangebracht. Dat aanbrengen doet u met verschillende kleuren glaceerverfmengsel. Echter meng niet met verschillende kleuren tot de gewenste eindkleur, maar maak de kleur door de verschillende kleuren over elkaar heen aan te brengen. Daartoe altijd de voorgaande laag laten drogen, ter voorkoming van vermenging.
Bij Hiro Natuurlijk Wonen laten wij u graag enkele voorbeelden zien, en kunnen u verder informeren over de applicatie mogelijkheden.

Sjabloneer of deptechniek

Met allerlei materialen / producten kunt u deze techniek uitvoeren. Gewoon uitproberen. Dit kan in een terugkerend patroon danwel in wild verband.

Wikkeltechniek

Hiervoor heeft u een stevige, niet pluizende doek nodig. Natmaken en uitwringen. Deze oprollen en voorzien van het mengsel en dan doek rollend over de oppelvlakte bewegen.

Borstel of strijktechniek

Met de sluierverfborstel, een zeer zachte langharige (dure) kwast ondiep in de kleurstof dopen en met uitgeslagen kwast het mensgsel aanbrengen. Dit echter in vloeiende willekeurige of regelmatige patronen waardoro er een wolkerig effect ontstaat. Voorkom zakkers!!

Spuit en sjabloneertechniek

Maak van karton enkele motieven en tamponeer of met luchtspuit deze motieven apart of willekeurig over elkaar. Ook daar weer verschillende kleurlaagjes gebruiken voor het dynamische effect

Voor meer informatie over het product plantaardige glaceerverf auro 360

Voor aankoop van het product plantaardige glaceerverf auro 360


Leveringen van zware en grote producten vaak gratis in onze regio.

Ook afhalen mogelijk vanaf ons magazijn Vogelenzang

Mocht u informatie niet gevonden hebben dan vernemen wij dat graag.

wand maken met leem kalk tadelaktwandafwerking met leem kalk lijnolieverfGlaceren met sluierverf 360