Hiro Natuurlijk Wonen

 

ProductieVormgevingGebruikTIPSHome

De vormgeving van een blok olijfoliezeep.

Een veelzijdig onhandig groot blok direct handzaam maken.

 

Met de hand gesneden

De nog steeds warme, lichtgroene pasta olijfzeep wordt daarna gelijkmatig op een voorbereide vloer uitgespreid. Daar blijft ze een paar uur rusten om hard te worden. Met een handsnijmachine wordt de ruwe olijfoliezeep daarna in de typische blokken gesneden. Daarna krijgt ieder stukje olijfzeep het stempel van de firma.

Het drogen

Voordat de olijfoliezeep in de handel komt, moet ze minstens zes maanden rijpen om volledig droog te worden. De olijfzeepblokken worden daarvoor in speciale stellages opeengestapeld. Dit vraagt veel ruimte omdat er tussen ieder stuk olijfzeep luchtruimte moet blijven voor het ontstaan van een korst rondom. De buitenkant van de eerst nog olijfgroene zeep gaat na maanden oxideren en krijgt de typische okergele kleur terwijl de olijfzeep van binnen olijfgroen blijft. De olijfgroene binnenkant is een teken voor het hoge gehalte Vitamine E in deze olijfzeep.

Gebruik

Zeep uit olijfolie is een uitstekend middel om de huid en het haar zuiver te houden en te verzorgen. De olijfoliezeep stimuleert de zelfbeschermende functie en daardoor het ademen van de huid. De vochtigheid van de huid blijft intact door de aanvulling van lipiden (natuurlijke huidvetten) en herstel van de natuurlijke huidbarriére. De huid kan ademen en transpireren en toch geen vocht verliezen. Omdat de olijfoliezeep ph-neutraal is en geen kunstmatige toevoegingen bevat, is ze voor ieder huidtype geschikt. De therapeutische waarde van de olijfoliezeep, bij overgevoeligheid, allergische huidaandoeningen en neurodermatologische huidziekten1 is beroemd. Het hoge gehalte aan vitamine E bevordert de haargroei. Olijfoliezeep produceert niet te veel schuim en is zuinig in gebruik. Na gebruik zal de olijfzeep goed drogen. Een olijfzeepemulsie voor bijzondere doelstellingen is gemakkelijk te verkrijgen door de olijfzeep te raspen en daarna in water op te lossen.

Bestellen: e-shop