Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Stoelenmatterij voor het bematten van Matmatic vlechttechniek met Rotan vlechtband.

Bematten van een design stoel Matmatic met een speciaal voor deze stoel ontwikkeld vlechtpatroon.

Renate van Biezen-Hauser stoelenmatter matmatic

Jonghlabel, gerund door productontwerper Anne de Jongh, ontwikkelt moderne productietechnieken, die geďnspireerd zijn op oude ambachten. Elk jaar stelt zij een specifiek ambacht centraal. De nieuwste modellen worden gepresenteerd


Stoelenmatterij voor het bematten van Matmatic vlechttechniek met Rotan vlechtband.

Bematten van een design stoel Matmatic met een speciaal voor deze stoel ontwikkeld vlechtpatroon.

Jongh label, gerund door productontwerper Anne de Jongh, ontwikkelt moderne productietechnieken, die geďnspireerd zijn op oude ambachten. Elk jaar stelt zij een specifiek ambacht centraal. Afgelopen jaar heeft zij zich gefocust op het ambacht rotan stoelenmatten. Daar is een nieuwe moderne stoel met rotan gevlochten zitting en rugleuning uit voortgekomen.

Het ambacht heeft Anne de Jongh bij stoelenmatter Renate van Biezen van Hiro Natuurlijk Wonen, en Esmé Hofman geleerd. Dit ambacht heeft zij geďnnoveerd met een nieuw patroon en gekleurd materiaal. Dankzij de hulp van zeer vakkundige ambachtslieden Kuperus & Gardenier, en kleurenexpert Leentje Hengel, heeft Anne haar ontwerp kunnen omzetten naar een prototype.

Om deze nieuwe kennis van dit ambacht te verspreiden, heeft Anne van Jonghlabel dit prototype laten produceren in een oplage van drie. Elke stoel wordt gemat door een andere stoelenmatter, die zich deze techniek eigen heeft gemaakt. Iedere stoel wordt hierdoor uniek, waarin de hand van de meester te herkennen is.


De DDW Dutch Design Week oktober 2015.

Eén van die stoelenmatters is Renate van Biezen. Door het zich meester maken van deze vlechttechniek en het toepassen daarvan op één van de innovatieve prototypes, is zij deelgenoot geworden van dit Stoelenproject Matmatic. Het eindresultaat wordt gepresenteerd op de Dutch Design Week17-25 oktober 2015 in Eindhoven en op de Meesterlijk beurs in Amsterdam. De presentatie is een simpele doch ambacht uitstralende presentatie. De ontwerper Anna de Jongh had hier voor gekozen met het centraal stellen van de stoelen en de aanwezigheid van de ambachten die dit hebben uitgevoerd. Dit gevisualiseerd door de fotoos aan de wand. In de tijd dat wij daar waren hebben we alleen positieve reacties gehoord en gezien. Ambacht wordt nog steeds gewaardeerd.

Salone del Mobile. Milano 2016

Een presentatie van design, het neusje van de zalm in Europa.

Hier is een nieuwste telg van het project Matmatic gepresenteerd.
De ronde kruk met uiteraard het gelijke vlechtpatroon.

Helaas was stoelenmatter Renate daar niet zelf aanwezig.
Wel een prachtig decor voor de stoel en kruk.
London 2016
Daar zal Jonghlabel aanwezig zijn op twee verschillende lokaties, met wederom een nieuw ontwerp.
Binnenkort meer hierover. Een en ander is op dit moment nog in ontwikkeling.

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusHiro evenementenKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic Jonghlabel