Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

HIRO Workshop, Lezing en Cursus

Op een gezellige manier ervaring opdoen in de workshop of cursus Leem, Tadelakt, Stoelenmatten, Creatief, Leemoven, etc en onderlinge uitwisseling van kennis en wetenswaardigheden hiervan. Dit alles in een onverwachte omgeving met een goede verzorging en biologisch eten..

Waarom Hiro Workshops/Cursus/Lezing?

De Hiro Workshops kenmerken zich door hun veelzijdigheid. De deelnemers bepalen in hoofdzaak hoe het verloop zal zijn. In deze Workshops staat vragen vrij, en door de brede oriŽntering van de docenten beperkt dat niet niet tot het onderwerp van de Workshop op dat moment. Hierdoor is het aanbod ruim toereikend voor zowel de professionele als ook de DHZ'er of gewoon geÔnteresseerde.
De workshops zijn er op gericht om kennis op te doen over de betreffende materialen en hun toepassingen. Zowel theoretische alsook praktische toepassing. Hierbij is de aanwezigheid van meerdere deelnemers een voordeel doordat van andermans "fouten" geleerd kan worden en er veelal andere vragen gesteld worden dan dat u zelf had kunnen bedenken. Door de veelal gemeenschappelijke interesse is ook onderling nog het een en ander uit te wisselen qua praktijkervaring.
Bij Hiro Workshops is, indien vermeld, thee / koffie en EKO-lunch verzorgt. Dit is in de vertrouwde handen van Renate. De ingrediŽnten hiervoor worden o.a. ingekocht op de biologische boerenmarkt in Haarlem.

Doorgaan van de workshop

De workshop /cursus gaat door indien er voldoende betaalde deelnemers zijn. Als dit zo is dan wordt direct gemeld dat de workshop door zal gaan. Dit zouden wij het liefst een aantal weken van te voren willen aangeven. Helaas is het de praktijk dat dit niet kan omdat er maar weinig mensen zijn die zo ver vooruit zich opgeven en de betaling verrichten. Het komt voor dat in de week voor de workshop er te weinig deelnemers zijn, maar er in de loop van die week van de workshop nog aanmeldingen binnen komen. Om die reden besluiten we pas uiterlijk 2-3 dagen voor de wokshop met zekerheid zeggen of de workshop doorgaat. Is dit eerder bekend, dan krijgt u eerder bericht. Uiteraard storten wij uw geld terug op uw rekening indien een workshop wegens gebrek aan deelnemers niet door kan gaan.

Workshop op een andere datum.

Het kan voorkomen dat de voorgestelde data voor een bepaalde workshop / cursus / activiteit, gewoon niet uitkomen. Dan is het mogelijk om de gewenste workshop op een gezamelijk bepaalde datum te plannen. Wij agenderen dan die workshop op een gezamelijk vastgestelde datum. Hierop kunnen dan ook anderen inschrijven. Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn, dan zal die workshop doorgaan. Met hoe meer mensen u inschrijft, des te groter de kans dat die workshop op die datum doorgaat. U kunt hiervoor kiezen bij de inschrijving in de E-shop

Met een grote groep kunt u ook overwegen om een besloten workshop te organiseren.
Deze kan dan ook aangepast worden aan uw specifieke wensen, datum en tijd.
Ook zeer geschikt als uitje voor bedrijf, school, familie, kinderpartijtje etc

Workshop Tadelakt

Tierrafino Stone is een waterkerend te maken glanspleister, kalk in poedervorm, voorzowel binnen als buiten. Ideaal is de toepassing in natte ruimtes of afwerking van pilaren. Deze Tierrafino Stone ligt in de lijn van de Marokaanse Tadelakt Traditie. Wat gaan we doen? Een overzicht betreffende de toepassing van dit materiaal en de ondergronden. Kennismaking met het materiaal en de kleuren. Het aanbrengen van dit materiaal op een daarvoor geschikte proefplaat. Het op traditionele wijze bewerken van de Tadelakt op de wijze zoals gedaan in de Medina van Marrakech.

Workshop Leem- Leemstuc

Bijzonder materiaal. Een onbekende onder de bekendste bouwmaterialen is Leem. Hierdoor blijven zijn eigenschappen verborgen voor vele. In de Hiro Leemworkshop maken we opnieuw kennis met deze voor ons verborgen gebleven eigenschappen. Specifiek van het leemstucen. Wat gaan we doen? In het Magazijn bij Hiro Natuurlijk Wonen zal U door de eigenaren Wim en Renate van Biezen bekend gemaakt worden met een aantal materialen en gereedschappen voor het maken en afwerken van een Leemwand. Zoals het werken met leem op houtvezelplaat als leemdrager. Deze kunt U mee naar huis nemen als resultaat van Uw ervaring door onze leemworkshop.

Cursus Stoelenmatten / gaatjesmat

Stoelenmatter, een oud hollandse ambacht. Nu zelf de rotan (rieten) zitting vernieuwen. Heeft u een stoel welke u opnieuw wilt bematten en wilt u dat leren? ? Schrijf u in voor een cursus, maak drie fotootjes en mail die naar Renate en geniet van de nieuwe ervaring en vaardigheden door het volgen van deze cursus.

Workshop biezenmatten

Gezamenlijk gaat iedereen aan de slag om een standaard kruk met biezen van een nieuwe mat te voorzien.
Materiaal en gereedschap is aanwezig.

Workshop Leemoven bouwen

In deze workshop gaat u, samen met anderen, kennis maken en ervaring opdoen met de materialen die benodigd zijn voor het bouwen van dit type leemoven. Zeker, er is al voldoende over geschreven. Maar het zelf in de handen hebben en er mee werken, is nu juist dŠt waar deze workshop voor bedoeld is. En natuurlijk ook om na afloop in de reeds afgebouwde broodoven de door jullie gemaakte pizza's in gaan bakken. In deze workshop is er ook mogelijkheid om kennis te maken met andere materialen die in ons programma voorkomen. Die zijn allemaal voorhanden. Deze oven wordt na afloop weer afgebroken en is alleen bedoeld om in ťťn dag alle facetten behandeld kunnen worden en uit te proberen, daardoor ervaring opdoen. Materialen voor de oven kunt u bestellen bij Hiro Natuurlijk Wonen danwel in de E-shop

Workshop Leemkunst

Een gezellige- en creatieve middag voor kunstenaars en creatievelingen, maar ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.

Workshop Engel van leem

Een gezellige- en creatieve middag of avond van 3-4 uur voor iedereen vanaf 12 jaar.
Maar vooral ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.

Groeps activiteit voor groepen, bedrijfuitje, kinderpartijtje

De mogelijkheid om met een besloten groep, een activiteit / workshop / lezing /etc te organiseren. Hierbij kunt u uiteraard in overleg, de datum en tijden vaststellen. Wel of niet lunch of iets dergelijks inplannen. Ook de activiteitenen kunnen in overleg worden samengesteld. Daar is dus heel veel mogelijk.
Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusHiro evenementenKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic Jonghlabel