Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

HIRO Workshop, Lezing en Cursus

Op een gezellige manier ervaring opdoen in de workshop of cursus Leem, Tadelakt, Stoelenmatten, Creatief, Leemoven, etc en onderlinge uitwisseling van kennis en wetenswaardigheden hiervan. Dit alles in een onverwachte omgeving met een goede verzorging en biologisch eten..

Workshop Tadelakt

Tierrafino Stone is een waterkerend te maken glanspleister, kalk in poedervorm, voorzowel binnen als buiten. Ideaal is de toepassing in natte ruimtes of afwerking van pilaren. Deze Tierrafino Stone ligt in de lijn van de Marokaanse Tadelakt Traditie. Wat gaan we doen? Een overzicht betreffende de toepassing van dit materiaal en de ondergronden. Kennismaking met het materiaal en de kleuren. Het aanbrengen van dit materiaal op een daarvoor geschikte proefplaat. Het op traditionele wijze bewerken van de Tadelakt op de wijze zoals gedaan in de Medina van Marrakech.

Workshop Leem- Leemstuc

Bijzonder materiaal. Een onbekende onder de bekendste bouwmaterialen is Leem. Hierdoor blijven zijn eigenschappen verborgen voor vele. In de Hiro Leemworkshop maken we opnieuw kennis met deze voor ons verborgen gebleven eigenschappen. Specifiek van het leemstucen. Wat gaan we doen? In het Magazijn bij Hiro Natuurlijk Wonen zal U door de eigenaren Wim en Renate van Biezen bekend gemaakt worden met een aantal materialen en gereedschappen voor het maken en afwerken van een Leemwand. Zoals het werken met leem op houtvezelplaat als leemdrager. Deze kunt U mee naar huis nemen als resultaat van Uw ervaring door onze leemworkshop.

Cursus Stoelenmatten / gaatjesmat

Stoelenmatter, een oud hollandse ambacht. Nu zelf de rotan (rieten) zitting vernieuwen. Heeft u een stoel welke u opnieuw wilt bematten en wilt u dat leren? ? Schrijf u in voor een cursus, maak drie fotootjes en mail die naar Renate en geniet van de nieuwe ervaring en vaardigheden door het volgen van deze cursus.

Workshop biezenmatten

Gezamenlijk gaat iedereen aan de slag om een standaard kruk met biezen van een nieuwe mat te voorzien.
Materiaal en gereedschap is aanwezig.

Workshop Leemoven bouwen

In deze workshop gaat u, samen met anderen, kennis maken en ervaring opdoen met de materialen die benodigd zijn voor het bouwen van dit type leemoven. Zeker, er is al voldoende over geschreven. Maar het zelf in de handen hebben en er mee werken, is nu juist dát waar deze workshop voor bedoeld is. En natuurlijk ook om na afloop in de reeds afgebouwde broodoven de door jullie gemaakte pizza's in gaan bakken. In deze workshop is er ook mogelijkheid om kennis te maken met andere materialen die in ons programma voorkomen. Die zijn allemaal voorhanden. Deze oven wordt na afloop weer afgebroken en is alleen bedoeld om in één dag alle facetten behandeld kunnen worden en uit te proberen, daardoor ervaring opdoen. Materialen voor de oven kunt u bestellen bij Hiro Natuurlijk Wonen danwel in de E-shop

Workshop Leemkunst

Een gezellige- en creatieve middag voor kunstenaars en creatievelingen, maar ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.

Workshop Engel van leem

Een gezellige- en creatieve middag of avond van 3-4 uur voor iedereen vanaf 12 jaar.
Maar vooral ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.
Waarom Hiro Workshops/Cursus/Lezing?

De Hiro Workshops kenmerken zich door hun veelzijdigheid. De deelnemers bepalen in hoofdzaak hoe het verloop zal zijn. In deze Workshops staat vragen vrij, en door de brede oriëntering van de docenten beperkt zich dat niet tot het onderwerp van de Workshop op dat moment. Hierdoor is het aanbod ruim toereikend voor zowel de professionele als ook de DHZ'er of gewoon geďnteresseerde. Op dit moment kunt u kiezen uit de hierboven vermeld aanbod.

Theorie en praktijk

Uw deelname kan zijn om kennis op te doen over de betreffende materialen en hun toepassingen. Zowel theoretische kennis alsook praktische vaardigheid. Hierbij is de aanwezigheid van meerdere deelnemers een voordeel doordat van andermans "fouten" geleerd kan worden en er veelal andere vragen gesteld worden dan dat u zelf had kunnen bedenken. Door de veelal gemeenschappelijke interesse is ook onderling nog het een en ander uit te wisselen qua praktijkervaring.

Vastgestelde data:

De data van de betreffende workshop/cursus, waaruit u kunt kiezen, zijn vermeld op de pagina's waar ook de workshop of cursus is beschreven. Een overzicht van al onze activiteiten is te vinden op de Hiro-Agenda. Is er voor de door u gewenste activiteit geen geschikte datum vastgesteld?? Laat dit aan ons weten door de keuze "andere datum" in te vullen. Op deze wijze weten wij dat u geďnteresseerd bent en kunnen wij mogelijk voor u en anderen een aangepaste datum vaststellen. Of schrijf in voor onze "nieuwsbrief" waar ook de laatste data worden vermeld

Hiro Groepactiviteit - Workshop / Cursus

Voor groepen, verjaardagspartijen en andere vormen van groepsuitje, is het mogelijk een op uw wens ingerichte worshop / cursus / lezing te organiseren. Dit is in overleg op allerlei manieren in te vullen. In de regel zijn de kosten daarvoor per activiteit en aantal deelnemers. Mogelijk voedselbereing in de oven mogelijk, het zij zelfstandig, het zij door ons uitgevoerd.

Workshop verzorging koffie / thee/ lunch Hiro Workshop Eko Lunch

Bij de Hiro Workshops is dan ook thee / koffie en EKO-lunch verzorgt. Dit is in de vertrouwde handen van Renate. De ingrediënten hiervoor worden o.a. ingekocht op de biologische boerenmarkt in Haarlem. Ook voor bedrijfs- of particuliere groepen kunnen op verzoek één of meerdaagse Hiro Workshops worden georganiseerd. Deze kunnen apart geagendeerd worden; ook buiten het weekend. Voor een gezellige, actieve, informatieve en/of creatieve dag/dagen. Hierin is veel mogelijk. Hierbij is te denken aan combinaties van onderwerpen in zowel lezing- als workshop vorm.

Aanmelding

Aanmeldingsmogelijkheid is o.a. via de betreffende e-shop-pagina of via post of telefoon. U bent ingeschreven nadat het totale bedrag door ons is ontvangen. De prijzen en data specifieke voorwaarden vindt u op de betreffende pagina's

Doorgaan van de workshop

De workshop /cursus gaat door indien er voldoende betaalde deelnemers zijn. Als dit zo is dan wordt direct gemeld dat de workshop door zal gaan. Dit zouden wij het liefst een aantal weken van te voren willen aangeven. Helaas is het de praktijk dat dit niet kan omdat er maar weinig mensen zijn die zo ver vooruit zich opgeven en de betaling verrichten. Het komt echt waar voor, en ook nog regelmatig, dat in de week voor de workshop er maar een paar deelnemers zijn. Vervolgens zeggen wij deze mensen af en twee drie dagen voor de workshop komen er nog meldingen binnen waardoor er opeens wel voldoende deelnemers zijn, maar de afgezegde mensen hebben al weer iets anders. Het is echt al vaker voorgekomen dat workshops die door hadden kunnen gaan om die reden toch niet zijn doorgegaan. Daarom kunnen we pas op de woensdag ervoor met zekerheid zeggen of de workshop doorgaat.Uiteraard storten wij uw geld terug op uw rekening indien een workshop wegens gebrek aan deelnemers niet door kan gaan.

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusHiro evenementenKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic Jonghlabel