Hiro Natuurlijk Wonen

 

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

HIRO Workshop, Lezing en Cursus bij Hiro Natuurlijk Wonen

Op een gezellige manier ervaring opdoen in de workshop of cursus Leem, Tadelakt, Stoelenmatten, Creatief, Leemoven bouwen, etc en onderlinge uitwisseling van kennis en wetenswaardigheden hiervan.
Dit alles bij Hiro Natuurlijk Wonen in een onverwachte omgeving op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Zie hieronder een opsomming van de verschillende workshops.

Waarom Hiro Workshops/Cursus/Lezing?

De Hiro Workshops kenmerken zich door hun veelzijdigheid. De deelnemers bepalen in hoofdzaak hoe het verloop zal zijn. In onze Workshops staat vragen vrij, en door de brede oriëntering van Wim en Renate danwel onze gastdocenten, beperkt zich dat niet niet tot het onderwerp van de Workshop op dat moment. Hierdoor is het aanbod ruim toereikend voor zowel de professionele als ook de DHZ'er of gewoon geďnteresseerde.
De workshops zijn er op gericht om kennis op te doen van de betreffende materialen en hun toepassingen. Zowel theoretische alsook praktische toepassing. Hierbij is de aanwezigheid van meerdere deelnemers een voordeel doordat er van andermans "fouten" geleerd kan worden en er veelal andere vragen gesteld worden dan dat u zelf had kunnen bedenken. Door de veelal gemeenschappelijke interesse is ook onderling nog het een en ander uit te wisselen qua praktijkervaring.

Olmenhorst Lunch in de Fruitloods van de Olmenhorst

 

Olmenhorst Lunch

Er zijn workshops die de hele dag duren. Dan is de uitgebreidde Olmehorst-Lunch inbegrepen. Na een korte wandeling staat de Olmenhorst-Lunch voor ons klaar in de fruitloods van landgoed de Olmenhorst. Uitraard kan daar ook de bekende Olmenhorst appelsap etc worden gekocht. Daarna wandelen we weer terug naar de winkel / magazijn van Hiro Natuurlijk Wonen in de grote boerderij..

 

 

 

Doorgaan van de workshop

De workshop /cursus gaat door indien er voldoende deelnemers zijn die hebben ingeschreven en betaald. Als dit zo is dan wordt direct gemeld dat de workshop door zal gaan. Dit zouden wij het liefst een aantal weken van te voren willen aangeven. Helaas is het de praktijk dat dit niet kan omdat er maar weinig mensen zijn die zo ver vooruit zich opgeven en de betaling verrichten. Het komt voor dat in de week voor de workshop er te weinig deelnemers zijn, maar er in de loop van die week van de workshop nog aanmeldingen binnen komen. Om die reden kunnen we pas 2-3 dagen voor de workshop met zekerheid zeggen of de workshop doorgaat. Ook i.v.m. de catering. Is dit eerder bekend, dan krijgt u eerder bericht. Uiteraard storten wij uw geld terug op uw rekening indien een workshop wegens gebrek aan deelnemers niet door kan gaan.

Workshop op een andere datum.

Het kan voorkomen dat de voorgestelde datum voor een bepaalde workshop / cursus / activiteit, gewoon niet uitkomt. Dan is het mogelijk om de gewenste workshop op een gezamelijk bepaalde datum te plannen. Wij agenderen dan die workshop op de gezamelijk vastgestelde datum. Hierop kunnen dan ook anderen inschrijven. Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn, dan zal die workshop doorgaan. Met hoe meer mensen u inschrijft, des te groter de kans dat die workshop op die datum doorgaat. U kunt hiervoor kiezen bij de inschrijving in de E-shop

Met een grote groep kunt u ook overwegen om een besloten workshop te organiseren.
Deze kan dan ook aangepast worden aan uw specifieke wensen, datum en tijd.
Ook zeer geschikt als uitje voor bedrijf, school, familie, kinderpartijtje etc

Voor lokatie, aanvangstijd, datum etc zie de link naar Workshops in de E-shop

 

 

Workshop Tadelakt

Tierrafino Stone is een waterkerend te maken glanspleister, kalk in poedervorm, voorzowel binnen als buiten. Ideaal is de toepassing in natte ruimtes of afwerking van pilaren. Deze Tierrafino Stone ligt in de lijn van de Marokaanse Tadelakt Traditie. Wat gaan we doen? Een overzicht betreffende de toepassing van dit materiaal en de ondergronden. Kennismaking met het materiaal en de kleuren. Het aanbrengen van dit materiaal op een daarvoor geschikte proefplaat. Het op traditionele wijze bewerken van de Tadelakt op de wijze zoals gedaan in de Medina van Marrakech. Aan het einde van de workshop heeft u twee monsterplaten gemaakt welke mee genomen kunnen worden. Samen met de opgedane kennis en ervaring.

Workshop Leem- Leemstuc

Bijzonder materiaal. Een onbekende onder de bekendste bouwmaterialen is Leem. Hierdoor blijven zijn eigenschappen verborgen voor vele. In de Hiro Leemworkshop maken we opnieuw kennis met deze voor ons verborgen gebleven eigenschappen. Specifiek van het leemstucen. Wat gaan we doen? U maakt kennis met de verschillende grondstoffen, een aantal materialen en gereedschappen voor het maken en afwerken van een Leemwand. We gaan werken met leemfinish en bruinleem op verschillende ondergronden. Deze kunt U, samen met de opgedane kennis en ervaring, mee naar huis nemen.

Cursus Stoelenmatten / gaatjesmat

Stoelenmatter, een oud hollandse ambacht. Nu zelf de rotan (rieten) zitting vernieuwen. Heeft u een stoel welke u opnieuw wil bematten en wilt u dat leren?? Dat komt goed uit! Schrijf u in voor een cursus, maak drie fotootjes van de betreffende stoel/zitting en mail die naar Renate. Zij beoordeeld of de betreffende mat geschikt is voor de cursus. In 5 dagdelen leert u de verschillende technieken en vaardigheden door het volgen van deze cursus. Na iedere cursus dag moet er thuis ook wat gewerkt worden. De week daarna, zoals met elkaat wordt afgesproken, gaan we weer verder.

Workshop biezenmatten

Gezamenlijk gaan we aan de slag om een standaard kruk met biezen van een nieuwe mat te voorzien. Het betreft een rechthoekige kruk. Belangrijkste is het ervaren hoe je met het materiaal biezen omgaat en de benodigde technieken beoefend. Na een dag werken zullen de vingers niet helemaal meer willen doen wat u wilt. Dat is niet erg. Die biezen mat hoeft die dag dus niet af te komen. Aan het einde van de dag heeft u inzicht en een aantal vaardigheden geoefend die nodig zijn om later zelfstandig een zitting te bematten.

Workshop Leemoven bouwen

In deze workshop gaat u, samen met anderen, kennis maken en ervaring opdoen met de materialen die benodigd zijn voor het bouwen van dit type leemoven. Zeker, er is al voldoende over geschreven. Maar het zelf in de handen hebben en er mee werken, is nu juist dát waar deze workshop voor bedoeld is. In deze workshop is er ook mogelijkheid om kennis te maken met andere materialen waarmee de oven verder decoratief kan worden bewerkt. Die zijn allemaal daar allemaal voorhanden. Deze oven die tijdens de workshop wordt gemaakt, wordt na afloop weer afgebroken en is alleen bedoeld om in één dag alle facetten te kunnen behandelen en uit te proberen, daardoor ervaring opdoen. Materialen voor de oven kunt u bestellen bij Hiro Natuurlijk Wonen danwel in de E-shop

Workshop Leemkunst

Een gezellige- en creatieve dagdeel voor kunstenaars en creatievelingen, maar ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.

Workshop Engel van leem

Een gezellige- en creatieve middag of avond van 3-4 uur voor iedereen vanaf 12 jaar.
Maar vooral ook voor hen die ervaring willen opdoen met leem etc of gewoon een gezellige dag willen hebben.

Groeps activiteit voor groepen, bedrijfuitje, kinderpartijtje

De mogelijkheid om met een besloten groep, een activiteit / workshop / lezing /etc te organiseren. Hierbij kunt u uiteraard in overleg, de datum en tijden vaststellen. Wel of niet lunch of iets dergelijks inplannen. Ook de activiteitenen kunnen in overleg worden samengesteld. Daar is dus heel veel mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 
Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro