Hiro Natuurlijk Wonen

 

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Workshop Tierrafino Stone / Tadelakt.

Klik hier voor inschrijven op de beschikbare data, of voor het afspreken van een specifieke datum voor een groep.

 

In onze Workshop Tadelakt maakt u kennis met de beginselen van Tierrafino Stone, de originele Tadelakt uit Marokko. Tierrafino Stone is een waterkerend te maken glanspleister, kalk in poedervorm, voorzowel binnen als buiten. Ideaal is de toepassing in natte ruimtes of afwerking van pilaren. Deze Tierrafino Stone ligt in de lijn van de Originele Marokaanse Tadelakt Traditie.Dit doen wij d.m.v. het oefenen van deze techniek op twee monsterplaten. Deze kunt u behouden als voorbeeld. Na deelname van deze workshop heeft u voldoende informatie om zelf verder te oefenen. Hiertoe kunt u kleine heoveelheden aanschaffen om thuis verder te oefenen en al doende de nodige ervaring op te doen. Hiertoe leent zich een klein proefstuk op uw eigen lokatie, om in de toekomst uw gewenste project goed uit te kunnen voeren.

 

Specifieke techniek.

Deze Tierrafino Stone heeft een specifieke saenstelling. Hierdoor heeft het ook specifieke eigenschappen. En behoeft het ook een specifieke de applicatie van dit product. Deze applicatie techniek is de eigenlijke Tadelakt. We nemen u mee in het proces van de eigen kenmerken en toepassing van Tadelakt.

Opbouw/ondergrond.

De opbouw van Tadelakt is een cruciaal onderdeel van de Tadelakt. De ondergrond moet aan een aantal specifieke eisen voldoen. Afhankelijk van de bestaande situatie en de uiteindelijke wens, kunnen dit verschillende ondergronden zijn. Hier gaan wij op in en adviseren u welke mogelijkheden er zijn voor uw project.

 

Wat gaan we doen?

Het afwerken van een simpele ondergrond op een monsterplaat om u bekend te maken met de beginselen / eigenschappen van Tierrafino Ston middels de Tadelakt techniek. Alle stappen van de verwerking wordt daarin behandeld en beoefend. De eerste beginselen heeft u dan geoefend.

 

 

Tadelakt met kleur naar keuze.

Als tweede onderdeel maakt u nogmaals een monsterplaat met Tadelakt. Ditmaal met pigmenten uit ons assortiment. Uiteraard naar uw keuze. Diverse voorbeelden zijn ter beschikking. Hier kunt u de opgedane kennis nogmaals beoefenen. Dit keer is er een andere ondergrond en krijgt u nog meer inzicht in de eigenschappen en noodzaak van de verschillende ondergronden.

 

Onderhoud van Tadelakt.

Nu gaat u de techniek ervaren van het behandelen van de Tadelakt met de olijfolie-zeep en polijsten met de steen. Dit is essencieel voor het onderhoud.op dezemanier kunt u onderhouden en de schoonheid behouden.

 

 

Speciale technieken

Voor de echte Tadelakters, kunnen we nog speciale effecten demonstreren en/of beoefenen zoals sgraffito en fresco technieken.

De lunch.

Halverwege kunnen we rustig wandelen naar de fruitloods, op het landgoed de Olmenhorst.
Nog even genieten van dit mooie landgoed en daarna genieten van de "Olmenhorstlunch".

Locatie van de workshop:

Tadelakt Workshop Tierrafino Stone
Bij Hiro Natuurlijk Wonen.
Lisserweg 487-L op het lommerrijke landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek.


Wordt gegeven door Wim van Biezen.


Voor inschrijven en de beschikbare data klik hier

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro