Hiro Natuurlijk Wonen

 

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Stoelenmatten met biezen, webbing, rotanscheen, zeegras en papercord.

Verkoop van vlechtmateriaal.

Uitvoeren van stoelenmatten in opdracht.

Geven van cursus / workshop

Voor u uitgevoerd door Renate en Wim van Biezen.

 

Verkoop van materialen.

Sinds jaar en dag verzorgt Hiro Natuurlijk Wonen het stoelenmatten.
(voorheen Hillegoms Rotanhuis, en daarvoor Mandemakerij L. van Biezen & Zoon. en daarvoor de Eerste Hillegomsche Mand- en Mandflessenfabriek)
Wij bematten / repareren en verkopen materialen voor het bematten van stoelen zoals biezen, rotan vlecht- en wikkelband, webbing , Zeegras - LHkoord en papercord.
Nee, geen riet, maar zo wordt het wel vaak genoemd. Ook geven wij cursussen voor stoelmatten. Om omze kennis door te geven zodat het geen uitgestorven ambacht wordt.

Stoelenmatterij

Moet de rieten zitting van uw stoel gerepareerd worden?? Nee het is geen riet, dat wist u al. Vindt u het zelf stoelenmatten te lastig?
Hiro Natuurlijk Wonen is ook uw vertrouwd adres voor bematten van stoelen. Wij bematten stoelenmatten / zittingen al drie generaties lang.
Kom met Uw stoel langs om deze te laten zien zodat wij direct een prijs kunnen afspreken. Tenslotte zijn alle stoelen anders, met verschillende materialen en uitvoeringen.

Voor meer informatie klikt u op de foto die overeenkomt met uw respectievelijke stoelzitting.
.......Biezenmat................ ; Papercord /papiertouw.................; Gaatjesmat ...........................; Webbingmat ...................

Opnioeuw bematte biezenmat / biezenzittingOpnieuw bematte papercord zittingopnieuw bematte gaatjesmat zittingwij repareren webbing zittingen

 

 

Geschiedenis.

Van Biezen's Riet en Rotanhuis. Toen ik in 1976 in het bedrijf er bij kwam was er niet meer een echte mandenmakerij, ,maar werden er nog wel steeds bollenmanden gerepareerd. Daarnaast maakten we ook kleinmeubel van rotan/manu en reparatie van gevlochten meubelen. Maar er werden ook stoelen bemat met rotan vlechtband. Als jongeling heb ik mij het biezenmatten aangeleerd. Naast het gaatjesmatten, wat mij Opa deed en mij geleerd had (en later ook nog bij andere matters in de leer geweest), konden we ook biezenmatten verzorgen, maar ook met zeegras en papercord, want de eerste Deense stoelen waren toe aan vervanging. De "sleestoelen" met inpers webbing mat werden populair, en de eerste zittingen werden ter reparatie aangeboden. En toen begon zelfs Thonet zijn stoelen met webbing matten te voorzien, dus ook die werden ter reparatie aangeboden. (Toch benieuwd waar onze familienaam Van Biezen vandaan komt ;-) Van Vader op Zoon op Zoon is dit ambacht van het gaatjesmatten / stoelenmatten met vlechtband doorgegeven. In 1980 doorgegeven aan Renate. Alweer vanaf 2005 worden daarin ook Workshops en Cursussen gegeven.

Jonghlabel Matmatic project.

Bematten van Matmatic zittingen Jonghlabel projectRenate heeft zich bekwaamd in een innovatieve manier van stoelenmatten voor zitting en stoel van Stoelenproject Matmatic.

Bematting met naturel of gekleurd vlechtband, een ontworpen vlechttechniek door Anne de Jongh.

Jonghlabel, ontworpen stoel. Presentaties op diverse gerenomeerde beurzen. Klik hier voor meer info

 

 

 

 

 

 Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro