Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Workshop / Cursus Leem en leemoven bouwen.

"Een simpel oventje is een gat in de grond met een heet vuurtje; een huis is een dak boven een gat in de grond met een klein vuurtje";

"begrijp beiden en alles is mogelijk."

Klik hier voor data en inschrijven van deze workshop, of afspreken voor specifieke datum voor groepen.

Waarom deze workshop.

In deze workshop gaat u, samen met anderen, kennis maken en ervaring opdoen met de materialen die benodigd zijn voor het bouwen van dit type leemoven. Zeker, er is al voldoende over geschreven. Maar het zelf in de handen hebben en er mee werken, is nu juist dát waar deze workshop voor bedoeld is. In deze workshop is er ook mogelijkheid om kennis te maken met andere materialen die in ons programma voorkomen. Die zijn allemaal voorhanden. Deze oven wordt na afloop weer afgebroken en is alleen bedoeld om in één dag alle facetten behandeld kunnen worden en uit te proberen, daardoor ervaring opdoen.

Waarom een kleine oven

In deze workshop leemoven bouwen, willen we u kennis laten maken met de materialen en de technieken die ervoor nodig zijn. Maar tegelijkertijd wel alles op één dag. Deze 30cm muffin oven is groot genoeg om met 4 deelnemers aan te werken en klein genoeg om dat in één dag te doen. Mocht er iets fout gaan, dan kunnen we toch doorgaan zonder de fouten te herstellen en daar tijd aan te verliezen. (want deze wordt toch weer afgebroken)

Theorie

Wat is een leemoven en waarom kan dit beter zonder schoorsteen. Welke materialen kunnen gebriikt worden en waarom. Hoe is een vuur goed te stoken en waarmee. Welke maten moet de oven aan voldoen bij welke toepassing. Pizzaoven is iets anders dan een broosdoven. De verschillen komen hier op tafel. Welke temperaturen zijn er en wat kan je daarmee. Ook wordt er de nodige aandacht gegeven aan het deeg maken voor brood en pizza. Uiteraard allemaal onder genot van koffie/thee.

Praktijk

Ovenbouw schoorsteenloze leemoven. Hierbij aandacht voor: samenstelling van de leem, vloer met vuurvaste stenen, vormen met zand maken van de thermische laag isoleren met stroleem afsmeren op creatieve wijze. U gaat letterlijk met de voeten bloot in de leem. Maar dat moet natuurlijk niet. Maar typeert de praktijk, namelijk het voelen van het materiaal en wat er mee kan gedaan worden. In deze Impressie film , en hier in een lagere kwaliteit,kunt u zien hoe de workshop is opgedeeld. Alle facetten worden doorlopen en doet u ervaring op. U kunt op dat moment beschikken over onze ervaringen die wij in de loop der jaren hebben verzameld. Materialen voor de oven kunt u bestellen bij Hiro Natuurlijk Wonen danwel in de E-shop

Creatief.

Als iedereen een beetje door werkt, is er voldonede tijd over om de oven op artistieke en creatieve wijze af te werken. Ook hier doet u ervaring op met andere technieken en eigenschappen van de gebruikte materialen. Hoewel men het ookwel een tuinoven noemt, adviseren wij om toch een dakje erboven te maken.

Meer dan alleen maar een workshop!!!

In deze cursus in één dag gaan we gezamelijk een leemoventje bouwen. Voor de koffie/thee en (bio)lunch wordt gezorgt.

Andere mogelijkheden

Deze Cursus is meer dan een cursus voor Leemoven of Pizzaoven. Ook aandacht voor andere producten. Van deze producten zijn ook aparte workshops waar dieper op het materiaal wordt ingegaan. Maar ook is het mogelijk om een groepsactiviteit of bedrijfsuitje op een andere dag of datum te organiseren. Ook deze workshop. Maar ook kunt u een eigen workshop naar wens samenstellen, uiteraard in overleg.

De workshop zelf.

De inloop is vanaf 09:30 en we beginnen om 10:00 tot ± 16:30-17:00.

inschrijven :
Klik hier voor data en inschrijven van deze workshop, of afspreken voor specifieke datum voor groepen.

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro