Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Workshop Stoelenmatten met biezen. Biezenmat

Gezamenlijk gaat iedereen aan de slag om een standaard kruk met biezen van een nieuwe mat te voorzien.
Materiaal en gereedschap is aanwezig.

Voor inschrijven en de beschikbare data klik hier

Ook mogelijk een andere datum, dag of tijden te kiezen indien u zelf met een groep mensen komt.

Doel van de workshop

In een gezellige atmosfeer en goede verzorging kennis maken met het materiaal groene biezen (mattersbies) voor het stoelenmatten met biezen van stoelen. Onder begeleiding van een ervaren stoelenmatter worden de beginselen van het stoelenmatten met biezen voorgedaan en uitgelegd. Tevens worden de diverse mogenlijke modellen voor stoelenmatten besproken. Deze beginselen kunnen daarna in praktijk worden gebracht met als doel ervaring op te doen wat betreft het draaien van de biezen en de wijze waarop de biezen op spanning moet worden gebracht. Daartoe is gekozen voor een simpele rechthoekige vorm zodat de aspirant matter zich volledig op de belangrijkste vaardigheden kan concentreren. De mat zal niet helemaal afkomen maar wel bent u de gehele dag bezig met het oefenen van deze vaardigheid waarbij er ook de mogenlijkheid is om vragen te stellen en daardoor de kneepjes van het vak te leren. Voor de ongeoefende handen en schouders is het een te grote opgave om 1 mat in één dag af te krijgen. Restant materiaal kan mee naar huis worden genomen om de volgende dag thuis nogmaals de technieken te oefenen alvorens met de eigen stoel te beginnen.

Standaard kruk

Het stoelenmatten met biezen gebeurd daarom op een rechthoekige kruk standaard kruk van Hiro, dus niet op Uw eigen stoel!. Iedereen gaat dus dezelfde rechthoekige kruismat matten die dus niet perse af hoeft te zijn aan het einde van de middag. De kruk met mat blijft dus achter en de ervaringen en opgedane vaardigheden neemt U mee!

Thuis oefenen

Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen is het een goede zaak om meerdere matten puur voor oefening te bematten. Hoeveel matten dit zullen moeten zijn, verschild per persoon.

Oefen Workshop Biezen stoelenmatten

Er is nog in discussie om een oefenworkshop te organiseren met als enig doel een verlengstuk te zijn van de Workshop Biezen matten. Deze is dan puur bedoeld om de gelegenheid te geven om de deelnemers van de eerste Workshop voor biezenmatten, een dag opnieuw te oefenen. Hierbij zal dan de begeleiding minimaal zijn en geen verzorging van een uitgebreidde lunch, dus eigenlijk puur facilitair. Maar zoals gezegt is dit nog in discussie evenals de prijs die daarvoor berekend zou moeten worden..

Workshop stoelenmatten met biezen voor gevorderden

Voor hen die onder begeleiding een eigen stoel willen gaan bematten is er de mogenlijkheid van een vervolg workshop.

Met de basis ervaring in de rugzak kunt U zich dan gaan concentreren op de specifieke problemen van Uw stoel. Afhankelijk van Uw vaardigheid wordt dit OF een oefen mat danwel U gaat thuis verder afmaken en laat de mat er op zitten.

Het zal duidelijk zijn dat deze vervolg workshop alleen bedoeld is voor deelnemers welke de Workshop Stoelenmatten met Biezen op de standaard kruk met "goed gevolg" hebben afgelegt.

Deze vervolg-workshop is daarom niet opengesteld voor algemene inschrijving!

Voor inschrijven en de beschikbare data klik hier

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusHiro evenementenKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic Jonghlabel