Hiro Natuurlijk Wonen

 

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Leemworkshop Werken met Leem en Leemstuc in kleur.

Materiaalkennis en de beginselen van het leemstucen danwel stucen met leem.

 

Voor inschrijven en de beschikbare data klik hier

Ook mogelijk een andere datum, dag of tijden te kiezen indien u zelf met een groep mensen kom, klik hier

 

Bijzonder materiaal.

 

Een onbekende onder de bekendste bouwmaterialen is Leem. Hierdoor blijven zijn eigenschappen verborgen voor vele. In de Hiro Leemworkshop maken we opnieuw kennis met deze voor ons verborgen gebleven eigenschappen. Specifiek van het leemstucen.

Wat gaan we doen?

In het Magazijn bij Hiro Natuurlijk Wonen zal U door de eigenaren Wim en Renate van Biezen bekend gemaakt worden met een aantal materialen en gereedschappen voor het afwerken van een wand met bruinleem.

 

Op deze wijze wordt U de mogelijk- en onmogelijkheden van werken met Leem al snel duidelijk. De mogelijke ondergronden worden besproken en met Bruinleem gaan we aan de slag om een betrouwbare raaplaag aan te kunnen brengen. Hierbij wordt dieper ingegaan op de werkwijze en toepassing van leemstucen universele bruine leem.

 

 

Kunst

Er zijn ook mogelijkheden voor plastische verwerking van leem en de kunstzinnige toepassing in ornamenten en dergelijke.

De lunch

Voor koffie / thee tijdens de workshop wordt gezorgd.
Voor een uitgebreidde gezamelijke Olmenhorst-lunch verplaatsen wij ons naar de Fruitloods van landgoed de Olmenhorst,

En dan verder

Een aantal manieren om de raaplaag af te werken. Weer kunt U aan de slag; ditmaal met Leemfinish. Dit afwerkmateriaal kan op vele ondergronden. Proefondervindelijk gaat U ervaren wat Leemfinish is en op welke wijze dit kan worden aangebracht.

Aan het einde van de leemworkshop heeft U de basiskennis om zelf aan de slag te kunnen gaan met universele leem en Leemfinish.

Wandafwerking

Hierin kan een wandverwarming zijn opgenomen. Op verzoek kan tijdens de leemworkshop hier dieper op ingegaan worden op welke wijze met leem een dergelijke wand kan worden opgebouwt en afgewerkt.

Voor inschrijven voor de leemworkshop en de beschikbare data klik hier

 


Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro