Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Ecologische Urnen met leem en andere natuurlijke materialen.
Voor hen die op zoek zijn naar vergankelijke toepassing voor verspreiding van de as.

Projecten van en met Renate van Biezen.

Wel of niet een ecologisch uitvaart. En zo ja, wat is dat? Dat is iets waar we gelukkig nog niet bij stilstaan. Toch gaan we daar vroeg of laat mee geconfronteerd worden. Begraven of cremeren? En als de keuze op cremeren valt, zijn er dan ecologisch urnen die voldoen aan wat wij willen?. Renate, van Hiro Natuurlijk Wonen stond daar wel bij stil, en creerde enkele urnen die vanuit haar insteek bedoeld zijn om op te gaan in de natuur. Maar graag zou zij van u willen weten waar volgens u een ecologische urn aan zou moet voldoen.

ecologische urn pitriet leemBegraven is, met uitzondering van het vervuilde grondwater, in de regel milieuvriendelijker dan cremeren. Uiteraard spelen hier allerlei persoonlijke omstandigheden, zoals afstand, aantal volgauto's etc een hele grote rol. Ook wordt in die afweging dan vooral stilgestaan bij de luchtvervuiling bij het cremeren zelf. Ook het verstrooien van de as wordt door sommige gezien als belastend voor het milieu. Maar niet iedereen is het daar mee eens.

Maar heeft u de voorkeur voor cremeren, en zoekt u een zo milieu bewuste urn die ook aansluit bij de overledene, familie en vrienden?? Renate heeft bij haar ontwerpen gekozen voor vergankelijke materialen , maar met name het materiaal leem. Deze keuze hiervoor is de uitstraling en de mogelijkheden van het leem zelf. Maar zeker ook de eigenschap om, eenmaal in kontakt met water, of indien in de grond gestopt, weer vormeloos te worden en op te gaan in de natuur. Maar zeker ook de schier van mogelijkheden die dit materiaal heeft. Bijvoorbeeld kunnen persoonlijke meegeefsels als kleine details in de urn met leem verwerkt worden.

Enkele ideeŽn heeft zij al uitgewerkt, en andere ideeŽn moeten nog gevormt worden. Lijkt u het interessant om een urn te laten maken, dan zou Renate graag met u in ontakt komen. Zodat uw wensen uitgewerkt kunnen worden in een ecologische urn met leem.

Creatieve projecten met leemstoelenmatten riet rotan biezen papercord webbing zeegrasWorkshop CursusKinder en groepsactiviteitStoelenproject Matmatic JonghlabelActiviteiten bij Hiro