Hiro Natuurlijk Wonen

OpbouwLeemwandLeemzandLeem Ontdek DoosHome

Leemzand.

Siltig zand, soms gebruikt voor padverhardingen.

Leem bevat zand, silt en klei; de verhouding van deze is bepalend voor de eigenschappen voor die betreffende leem.

Bij leemzand is dit dus bepaald doordat er minder zand en klei maar daarvoor meer silt in zit. Siltfractie is ongeveer 0,002mm - 0.02mm en wordt in de sedimentometrie ook wel leem genoemd. Vandaar de naam Leemzand.

De Leem welke Hiro Natuurlijk Wonen leverd bevat meer klei dan er in Leemzand zit. Het is daarom mogenlijk om fijnzand bij te mengen waardoor dit mengsel voor andere doeleinden te gebruiken is.

Hierbij te denken aan de toepassing in terrariums als ondergrond. Vooral wegens de goede eigenschappen van de leem. Lees meer ...

Ook wordt verschraalde leem toegepast als pad verharder of bij het stratenmaken. Lees meer...

Onverschraald of mogenlijk ook verschraald met stro, kan deze goed voor creatieve toepassingen gebruikt worden. De Leem zoals door Hiro Natuurlijkwonen geleverd is van de meest universele samenstelling wat betreft de verhouding in korrelband alsook het percentage fractie klei. Lees meer...

Universeel leem (qua verhouding zand, silt en klei) wordt geleverd in bigbgas van 1250 kg of zakken van 25 kg. eventueel ook in zakje van 1 kg?!? De leem wordt geleverd met klein strootje of zonder strootje. Bij deze leem kan afhankelijk van de toepassing naar wens andere grondstoffen worden toegevoegd. Ook leverbaar als finish leem in diverse kleisoorten waardoor ook andere kleuren ontstaan. Deze worden geleverd in zakken van 25kg en zakjes van 1 kg.

Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio

VerhardingTerrarium