Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Wilgendag 8 april 2017 in Nationaal Park De Biesbosch

Een dag georganiseerd door Stichting Oase

Tijdens deze Wilgendag staan wilgen in de natuur centraal. Nationaal Park De Biesbosch is daarvoor uiteraard de place to be! We hadden met elkaar een informatieve en inspirerende dag beleefd. Na een kop koffie namen boswachter Theo Muusse en de Belgische wilgendeskundige Arnout Zwaenepoel ons mee naar het nabij gelegen Salicetum (wilgentuin).
Hier is een groot aantal wilgen die vroeger in grienden voorkwamen weer aangeplant. Om 12.15 uur lag de fluisterboot voor ons klaar om de Biesbosch vanaf het water te bekijken. Lunchpakketten mee aan boord.

Ca 13.30 waren we weer terug bij het museum. Hierna gingen wij onder begeleiding van Arnout en Theo naar andere interessante plekken in dit bijzondere natuurgebied, en nog meer vertellen over de wilgen (soorten, cultuurhistorie, gebruik), maar ook over de natuurontwikkeling in de Biesbosch, en over de bijzondere vogels en zoogdieren die in dit gebied leven, zoals bevers, ijsvogels en de zeearend.

Om 16 uur namen we afscheid van Theo en Arnout en hadden we nog een uur de gelegenheid het geheel nieuw ingerichte Biesboschmuseum te bekijken (ook interessant van buiten en op het dak!)

OpeningstijdenNieuwsVerwerkersGezonde DuurzaamheidLinksOver ons en ons bedrijfprivacy verklaringLandgoed De Olmenshorst LisserbroekProducentenCorona maatregelen