Hiro Natuurlijk Wonen

 

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Landgoed de Olmenhorst Lisserbroek

 

De locatie van ons bedrijf Hiro Natuurlijk Wonen.
Temidden van biologische boomgaarden, andere bedrijven en ateliers.

De historie

De Olmenhorst is een familiebedrijf dat al ruim 150 jaar bestaat. De gronden werden gekocht in 1854, twee jaar nadat het Haarlemmermeer was drooggelegd, door Stephanus de Clercq (1826-1886), telg van een Amsterdams koopmansgeslacht. Hij was de bet-overgrootvader van de huidige eigenaar. Hier startte hij een groot akkerbouwbedrijf, zoals er zo vele waren in de Meer. Er werden ondermeer aardappelen, tarwe, vlas en erwten geteeld. Bijzonder was dat eind 19de eeuw de eerste fruitboomgaard werd geplant. Dit kwam in de wijde omgeving vrijwel niet voor.

Het huidig Landgoed

Florian de Clercq (1960 - 5 november 2021), is zijn vader opgevolgd in 1986. Hij koos ervoor zich alleen te richten op de fruitteelt; het akkerbouwareaal werd afgestoten. Omdat het in de fruitteelt niet lang daarna erg slecht ging, is de familie de bedrijfsvoering weer gaan verbreden. Eerst met een klein winkeltje, voor afzet van het eigen fruit, en met de organisatie van enkele evenementen, om het publiek naar het landgoed te trekken. Langzamerhand zijn deze activiteiten uitgegroeid en uitgebreid. Zo heeft De Olmenhorst zich ontwikkeld tot een modern, dynamisch en gevarieerd bedrijf, met nog vele plannen voor de toekomst.

In Oase van rust

Landgoed de Olmenhorst is een oase van rust in de roerige Randstad . De boomgaarden zijn vitaal en worden volgens de modernste inzichten beheerd, zodat zij optimaal renderen. De Olmenhorst werkt samen met pioniers op dat gebied en zijn koploper in de Haarlemmermeer. Zij verhuren de duurzame locaties aan bedrijven en particulieren. Zodat zij hun gasten verleiden om zelf een toekomstbestendige levensstijl te omarmen. Mede door voorbeeld en educatie, zodat jong en oud kennis kunnen maken met een nieuwe manier van leven.

Bedrijvigheid op het Landgoed

Tussen alle natuur en rust zijn er een aantal winkels, ateliers en bedrijven actief. Op De Olmenhorst is altijd iets te zien en te beleven. Het is een actief besdrijf met vele activiteiten. Behalve de eigen Fruitloods zijn op het landgoed diverse winkels, ateliers en bedrijven gevestigd. Hierdoor is er veel te zien en te beleven op het Landgoed de Olmenhorst.

Workshops en activiteiten

Hiro Natuurlijk Wonen heeft naast de activiteiten van verkoop en ambacht, ook diverse activiteiten ontwikkeld voor dagbesteding, wel of niet in samenwerking met andere activiteiten op het landgoed. Hierdoor zijn diverse mogelijkheden om korter- of langere tijd op het Landgoed te verbrengen. Mede door combinatie van de horeca en de mogelijkheid om van de natuurlijke rust te genieten. Bij een programma die (bijna) de gehele dag benodigd, zal de Olmenhorst-Lunch, elders op het Landgoed de Olmenshorst, een welkome pauze moment zijn. Hiro Natuurlijk Wonen is daarom naast zijn functie als winkel, ook een partner in de activiteiten van een belevenisvol verblijf op de Olmenhorst.

 

 

OpeningstijdenNieuwsVerwerkersGezonde DuurzaamheidLinksOver ons en ons bedrijfprivacy verklaringLandgoed De Olmenshorst LisserbroekProducentenCorona maatregelen