Hiro Natuurlijk Wonen

Houtsoortenhout vademecumToepassing houtHek en poortTuinschermenSchuttingSchapenhekHome

Schapenhek van tamme kastanje

Frans Schapenhek kastanje gekloofd latten hekwerk - latafstand 4-5 cm
Engels Schapenhek Kastanje gekloofd latten hekwerk - latafstand 4-5 cm
Engels Schapenhek Kastanje gekloofd latten hekwerk - latafstand 8-9 cm

< Klik hier voor prijzen en bestellen >


Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio

Dit schapenhek hekwerk is gemaakt van gekloofde kastanje latten die aan elkaar zijn bevestigd door gevlochten ijzerdraad. Ons gekloofd latten hekwerk is afkomstig uit Frankrijk en Engeland. Het staat ook wel bekend als zogenaamde schapenhek of schapenhekwerken. De sterkte van de hekwerken wordt gewaarborgd door een zorgvuldige selectie van de juiste dikte gekloofde latten en minimaal 3 (met uitzondering van de laagste uitvoering 50cm) tot en met 5 sterke horizontale draden afhankelijk van de hoogte. Kenmerkend voor dit hekwerk is naast de duurzaamheid de veelzijdigheid: zowel in natuurlijke omgeving als in de klassieke of moderne tuin of landschap toepasbaar. De schapenhekken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en latafstanden. Een veelgebruikte toepassing is als diervriendelijke en veilige afscherming voor kinderen langs bijvoorbeeld vijvers, en als oever-, kust- en duinbescherming. Behalve de duurzaamheid en de bijzondere uitstraling zijn er nog andere, grote voordelen van het kastanje gekloofd latten hekwerk. Ten eerste de kracht en ten tweede de flexibiliteit en daarmee het eenvoudig plaatsen ervan.

Gekloofde Tamme Kastanje kastanje tuinhout wordt doormiddel van gegalvaniseerd ijzerdraad tot een oprolbaar schapenhek gemaakt. Deze wordt aan de daarvoor geplaatste palen bevestigd met eveneens ijzerdraad. De kastanje tuinhout hekken worden in twee kwaliteiten geleverd: De kastanje tuinhout Engelse hekken en de kastanje tuinhout Franse Hekken.

Engels

Bij de goedkopere Engelse kastanje tuinhout hekken is zeer rustiek hout gebruikt en is de spits top enigzins nonchalant uitgevoerd. De afstand van de spijlen is ongeveer 8-10cm. En uiteraard worden deze schapenhekken in Engeland gemaakt. Er is ook schapenhek leverbaar met kleine latafstand van 4-5 cm.

Frans

De Franse hekken zijn wat meer uitgezocht hout voorzien van een fraaie spitse top. Alle Franse hekken hebben een spijlopening van 4-5cm.

Plaatsing

De hekken worden aan palen vastgemaakt met ijzerdraad. Naar keuze kunnen dit palen zijn van 6-8cm danwel 8-10cm zijn. De diepte van de palen is normalerwijze 70 cm. Naar gelang de bodemgesteldheid heeft men meer of minder palen nodig. De dikte wordt vooral ook bepaald voor de levensduur; een dikkere paal gaat langer mee. Een afstand onderling van ongeveer 120cm is ganbaar en dient aan de omstandigheden, zoals gebruik, wind, grondgesteldheid, strakheid etc aangepast te worden. Zie ook onder Palen.

Treillage (kastanje tuinhout schapenhek) Snel plaatsbaar hek.

Dat is de reden waarom het kastanje tuinhout schapenhek ooit ontwikkeld is geworden. Snel te plaatsen en weer weg te halen. Maar nu de tuin architect ook het kastanje tuinhoutschapenhek heeft ontdekt, wordt dit hek nu ook hoger en dichter gemaakt. Uiteraard is de keuze voor de gekloofde Tamme Kastanje kastanje tuinhout steeds belangrijker geworden door de keuze voor rustieke- en natuurlijke uitstraling

De kwaliteiten:

Deze komen vooral tot uiting bij het verschil tussen het Engelse hek en het Franse. Het Franse hek heeft een fraai puntje (tegen het water) en is van veel fraaier kloofhout gemaakt dan de Engelse uitvoering. Maar ook de afstanden van het kloofhout speelt hier een rol. Hiro Natuurlijk Wonen heeft de Engelse hekken voornamelijk met de afstand tussen het kloofhout van ongeveer 8-10 cm. Met uitzondering van de laagste en hoogste maten kastanje tuinhout, welke ongeveer 4-5 cm zijn. De Franse hekken heeft Hiro Natuurlijk Wonen alleen met de afstand 4-5 cm. Deze maten zijn uiteraard als richtlijn te nemen omdat door het grillig gevormde kastanje tuinhout kloofhout een regelmatige afstand natuurlijk niet realiseerbaar is.

Plaatsing:

Dit wordt gedaan door de rol kastanje tuinhout schapenhek uit te rollen en aan verticale objecten vast te maken. Dit kan een bestaand hek zijn of reeds aanwezige (betonnen) palen. Indien nog niets aanwezig is, dan is de keuze voor palen van kastanje tuinhout Tamme Kastanje een optisch en kwalitatief goede keuze. Deze kastanje tuinhout palen worden ongeveer 70 cm diep geplaats m.b.v. een grondboor. Het kastanje tuinhout hek komt op de grond te staan en wordt van paal tot paal gespannen. Het beste kan dit met twee mensen gebeuren. Een spant en de ander bevestigd.

Dit kan met metaaldraad of met krammen gebeuren. Het dient in ieder geval met roestvrijstaal, danwel gegalvaniseerd o.i.d. te zijn. Dit in verband met het hoge looizuur gehalte in Tamme kastanje tuinhout. Met krammen is sneller maar minder zeker. bij grotere afstanden is het verstandig om af en toe een schoor te maken tegen de paal om het omtrekken in de lengte te voorkomen. Ook op de hoeken is een dergelijke schoor een zinnige toepassing.

Restant:

De Tamme kastanje tuinhout schapenhekken worden aangeschaft in rollen. Meestal blijft er wel iets over. Hiermee kan er ergens in de tuin weer een fraaie oplossing mee gemaakt worden door deze horizontaal op te hangen tegen een muur of tegen twee palen aan en dienst te laten doen als klimrek voor planten.

Voor een exact overzicht van de leverbare maten kunt U in onze E-shop terecht.