Hiro Natuurlijk Wonen

Houtsoortenhout vademecumToepassing houtHek en poortTuinschermenSchuttingSchapenhekHome

Gepunte Palen Tamme Kastanje Tuinhout
< Klik hier voor prijzen en bestellen >
Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio

De Tamme Kastanje levert takken in diverse afmetingen.

De diktes 4-6; 8-10; 10-12 zijn de belangrijkste dikte maten.

Boompaal

De 4-6cm wordt algemeen gebruikt als tamme kastanje tuinhout "boompaaltjes" ter ondersteuning van jonge bomen. Maar ook voor het maken van een takkenwal is dit een uitstekende dikte. Het vlechten met snoeihout van de knotwilg is een steeds vaker geziene toepassing waarbij de 4-6cm Tamme Kastanje Tuinhout uitstekend dienst doet als staak.

Steunpaal

De dikte 6-8 wordt veelal gebruikt als paal bij de lage hekken tot 120cm hoogte. Deze dikte wordt dan toegepast indien er aan de levensduur boven 15 jaar geen waarde wordt gehecht. Indien dit wel zo is dan wordt gekozen voor de dikkere maat. De 4-6 en 6-8 tamme kastanje tuinhout wordt samen ook vaak gebruikt voor allerlei creatieve tuin meubilair en klimattributen te maken voor in de tuin.

De Paal

Zo mag de tamme kastanje tuinhout 8-10 wel genoemd worden. Voor de hogere hekken, de tamme kastanje tuinhout palissade, afrastering etc is dit de paal. Door zijn dikte is een gebruik van 20-30 jaar geen uitzondering. Daardoor bij gemeenten de meest gebruikte dikte.

De Postpaal

Is de dikte van 10-12; een beetje overbodig dik maar als markante tamme kastanje tuinhout paal duidelijk aanwezig. Vooral in de tuinarchitektuur wordt deze tamme kastanje tuinhoutpaal als markante toepassing gebruikt.

Gebruik

Bij plaatsing in de grond is het gebruikelijk om ongeveer 70cm diep te plaatsen. Dieper is niet noodzakelijk. Alleen bij belasting van bovenaf kan een dieper plaatsing noodzakelijk blijken. Maar dan is ook een fundament in de vorm van een tegel een goede oplossing. Bij een grote zijwaardse belasting, bijvoorbeeld bij dieren, wordt dit opgelost door meer tamme kastanje tuinhout palen te gebruiken i.p.v. dieper te plaatsen. Het zal duidelijk zijn dat bij tamme kastanje tuinhout afrastering met draad er met minder palen volstaan kan worden als bij een hoog tamme kastanje tuinhout schapenhek. Ook zandgrond vraagt om meer tamme kastanje tuinhout palen. Bij zijbelasting is 100-120cm afstand een redelijk uitgangspunt.

BeschoeiingPalenGevelbetimmeringTerrasPallisade