Hiro Natuurlijk Wonen

Houtsoortenhout vademecumToepassing houtHek en poortTuinschermenSchuttingSchapenhekHome

Herwinbare Grondstof Hout

Hiro Natuurlijk Wonen heeft enkele producten en diensten voor de tuin. Zowel voor de Hovenier alsook voor de DoeHetZelver. Dit kan tuin hout betreffen maar ook tuinmeubelen van verantwoord duurzaam hout. Hierbij te denken aan Robinia of FSC geclasificeerd hout.

Algemeen:

Er zijn diverse inheemse houtsoorten welke voldoen aan de duurzaamheid voor bepaalde toepassingen. Maar specifieke eigenschappen zijn voor specifieke houtsoorten. Zo is de hardheid en duurzaamheid van Robinia bij uitstek geschikt voor tuinmeubilair, schuttingen etc. De Lariks door zijn tekening laat zich graag als schaaldeel gebruiken en de Tamme Kastanje als rondhout en schapenhek. Voor de houtsoorten afzondelijk verwijzen wij U naar de behandeling van de materialen.

Tuinmeubelen

In onze e-shop zijn deze gepresenteerd met bestel mogelijkheid.

Erfafscheiding

Per gemeente zijn weer andere verordeningen. In de ene gemeente is 200cm toegestaan. In de andere gemeente is dit weer maximaal 180cm. Vraag er naar in het gemeentehuis indien U dit zeker wilt weten.

Tuinhout:

De toepassing is buiten en derhalve is de duurzaamheid van het hout als grootste kwaliteit te beoordelen. Het uiterlijk en de zaagwijze is minder belangrijk en de fouten, waankant etc in het hout zijn in een bepaalde hoeveelheid aanwezig en toegestaan. Uiteraard afhankelijk van de toepassing. De tuin aanleg word steeds rustieker danwel kan een hoeveelheid rustieke uitstraling gebruiken.

RobiniaTamme KastanjeVurenLariksEikenWilg