Hiro Natuurlijk Wonen

Houtsoortenhout vademecumToepassing houtHek en poortTuinschermenSchuttingSchapenhekHome

"Doorloophekken"

Gekloofd tamme kastanje spijlen met robinia zijstijlen.

Modellen

Hiro Natuurlijk Wonen maakt dit type hek van Robinia en Tamme Kastanje.Bovenstaande Deze uitvoering is voorzien van fijnbezaagde stijlen; dit is met name fraai indien deze tussen tweefijnbezaagde posten wordt geplaatst.

De uitvoering zonder de Robina zijstijlen zoals hiernaast afgebeeld komt beter tot zijn recht bij toepassing met Tamme Kastanje rondhout palen.

Draairichting.

Beide hekken op de foto's hebben vanuit onze optiek (wij kijken alsof we zelf het hek zijn) het scharnierpunt aan de rechterzijde. Dit houdt in dat wij de zijde waar het de gekloofde tamme kastanje gemonteerd is als de voorzijde beschouwen. Het bovenstaand hek zal vanuit de positie van de fotograaf van ons af draaien en noemen wij dat "naar binnen draaiend".

Plaatsing duimplaat tussen paal en frame

Meestal wordt de duimplaat tussen de paal en het frame op de paal gemonteerd. Dit leverd een kleine opening op van ongeveer 6 cm waardoor het frame zowel naar binnen alsook naar buiten kan draaien. Om die reden wordt standaard het scharnier aan de voorzijde van het frame geplaatst. Bij de order moet dan alleen links of rechts draaiend worden opgegeven ivm de plaatsingsrichting van de schoor in het frame en de plaatsing van de hangen. Naar binnen of naar buitendraaiend is beide mogenlijk dus niet van wezelijk belang.

Plaatsing duimplaat voor de paal.

Dit wordt gedaan om het frame totaal naar buiten weg te kunnen laten draaien. Dit mogenlijk met de standaard plaatsing van de hang maar deze moet dan iets meer naar buiten geplaatst worden. Bij deze situatie moet dan ook opgegeven worden of het frame rechts- of linksdraaiend is maar tevens of deze naar buitendraaiend is.

Plaatsing duimplaat achter de paal.

Naar Links draaiend frame

Naar binnen draaiend

Levering zonder schapenhek

Naar rechtsdraaiend frame

Naar binnendraaiend

Levering zonder schapenhek

Dit wordt gedaan om het frame totaal naar binnen weg te kunnen laten draaien. Maar daartoe moet de hang aan de achterzijde van het frame geplaatst worden. Dit is meer werk en daardoor iets duurder. Bij deze situatie moet dan ook opgegeven worden of het frame rechts- of linksdraaiend is maar tevens of deze naar binnendraaiend is.


FramesDoorloophekkenVeldhekkenToegangspoorten