Hiro Natuurlijk Wonen

 

Houtsoortenhout vademecumToepassing houtHek en poortTuinschermenSchuttingSchapenhekHome

Frame hoog 90 en breed 120cm; rechtsdraaiend standaard afgehangen
< Klik hier voor prijzen en bestellen >
Te groot of te veel om af te halen? Wij bezorgen grotere bestellingen gratis in onze regio

Zelf een (restant) schapenhek monteren

Vaak is er nog schapenhek over welke dan prachtig gebruikt kan worden om een frame te bekleden. Om die reden maakt Hiro een, door U met schapenhek te bekleden, frame. Het frame wordt dus zonder schapenhek geleverd. Deze wordt in een 8 tal standaard maten gemaakt.

Draairichting.

Dit blijft een lastig fenomeen. Bovenstaande foto heeft vanuit onze optiek (wij kijken alsof we zelf het hek zijn) het scharnierpunt aan de rechterzijde. Dit houdt in dat wij de zijde waar het schapenhek gemonteerd is als de voorzijde beschouwen. Indien bovenstaand hek vanuit de positie van de fotograaf naar ons toe moet draaien, dan noemen wij dat "naar buiten draaiend".

Plaatsing duimplaat tussen paal en frame

Meestal wordt de duimplaat tussen de paal en het frame op de paal gemonteerd. Dit leverd een kleine opening op waardoor het frame zowel naar binnen alsook naar buiten kan draaien. Om die reden wordt standaard het scharnier aan de voorzijde van het frame geplaatst. Bij de order moet dan alleen links of rechts draaiend worden opgegeven ivm de plaatsingsrichting van de schoor in het frame en de plaatsing van de hangen. Naar binnen of naar buitendraaiend is beide mogenlijk dus niet van wezelijk belang.

Plaatsing duimplaat voor de paal.

Dit wordt gedaan om het frame totaal naar buiten weg te kunnen laten draaien. Dit mogenlijk met de standaard plaatsing van de hang maar deze moet dan iets meer naar buiten geplaatst worden. Bij deze situatie moet dan ook opgegeven worden of het frame rechts- of linksdraaiend is maar tevens of deze naar buitendraaiend is.

Plaatsing duimplaat achter de paal.

 

Naar Links draaiend frame

Naar binnen draaiend

Levering zonder schapenhek

Naar rechtsdraaiend frame

Naar binnendraaiend

Levering zonder schapenhek

Dit wordt gedaan om het frame totaal naar binnen weg te kunnen laten draaien. Maar daartoe moet de hang aan de achterzijde van het frame geplaatst worden. Dit is meer werk en daardoor iets duurder. Bij deze situatie moet dan ook opgegeven worden of het frame rechts- of linksdraaiend is maar tevens of deze naar binnendraaiend is.

afmetingen.

De frames worden gemaakt in een 8 tal afmetingen. De maat gaat uit van de lengten van de verticale stijl tot de top en van de horizontale hout lengte. Voor plaatsing van de duimplaat tussen paal en hek dient u rekening te houden met ongeveer 6 cm extra ruimte.

Levering in 100cm en 120cm breed..

Levering in 4 hoogtes: 70cm; 90cm; 140cm; 175cm hoog

FramesDoorloophekkenVeldhekkenToegangspoorten