Hiro Natuurlijk Wonen

OpbouwLeemwandLeemzandLeem Ontdek DoosHome

Tierrafino Base (Basisleem)

Tierrafino Base bestaat uit de natuurlijke stoffen zand, klei en stro & is geheel vrij van schadelijke stoffen. Al het afval dat vrijkomt kan worden herbruikt. Er ontstaat geen restafval. Tierrafino Base kan dus onbeperkt worden gerecycled. De productie van Tierrafino Base vraagt slechts een geringe hoeveelheid energie. Tierrafino Base is niet bestand tegen mechanische beschadiging en water. De gemiddelde levensduur van Tierrafino Base bedraagt ongeveer 25 jaar. De repareerbaarheid van Tierrafino Base is eenvoudig.

Toepassing

Binnenafwerking is mogelijk op ondergronden zoals muren, riet (bij riet stro bijmengen), steengaas of stuccanet. Gladde ondergronden zoals gipsplaten, prefab-beton en verf voorbehandelen met kwartshoudende primer, Tierrafino Contact. Naden met wapeningsweefsel voorbehandelen. Tierrafino Base is niet geschikt voor permanent vochtige wanden. De minimum verwerkingstemperatuur van Tierrafino Base is +5 C

Verwerking

Bij voorkeur ondergronden met Tierrafino Base berapen. Een zak Tierrafino Base met 4-5 liter water mengen en een vertinlaag van ongeveer l0mm dikte opbrengen. De opgebrachte vertinlaag opruwen met tandenspaan of spons. Na volledige droging raaplaag van l0mm dikte opbrengen en schuren. Opnieuw de muur volledig laten drogen. Nu is de muur klaar voor de finishlaag met Tierrafino Leemfinish. De droogtijd is afhankelijk van de ondergrond. Voor versnelling van het droogproces kan Tierrafino Base met hete lucht gedroogd worden. Bij dikkere lagen de voorlaatste laag met Jute Weefsel als bewapening toepassen. De jute in de leem drukken en NIET uitrekken, omdat jute langer wordt zodra deze vochtig wordt.

welgelukzaligheidsaspecten

Tierrafino Base draagt bij tot een goede vochtregulatie van het binnenmilieu. Er is geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu toe. Tierrafino Base werkt in droge toestand schimmeldodend

Samenstelling

Tierrafino Base bestaat uit zand, klei en stro tim 30 mm.

Benodigd gereedschap

Steigers, stukadoormixer, spaan, spuit, kuip, troffel, spons.

Verbruik

Tierrafino Base wordt geleverd in PE zakken van 25 kg of in Big Bags.

Opslag van Tierrafino Base op pallets in een droge ruimte.

25kg Tierrafino Base: Bij een dikte van 1 cm = 1.6 m2

Big Bag Tierrafino Base: Bij een dikte van 1 cm = 60 m2

Vorm /Afmeting / Massa

Vorm: Poeder

Afmeting: 0-5mm korrel

Massa Dichtheid: 1650 kg/ m3

Brand

Brandbaarheid: Onbrandbaar

Brandwerendheid: Brandwerendheid van een gestuukte leemwand op riet bedraagt conform TNO NEN 6069 (28mm leemlaag) l25min.

Thermische eigenschappen

Lincaire uitzettingscoŽfficiŽnt: (106mlrnk)= 12.

Warrntegeleidingscoefficient: Labda (w/moK) = 0,91

Warmtecapaciteit : c(kJ/kgoK) = 1

Akoestische eigenschappen

Ruimteakoestiek : De gemiddelde nagalmtijd wordt door schuurwerk (grof) verkort

Geluidwering : Zie voor verdere informatie OMEGAM-rapport van 26-02-1993

Bestellen:

Via E-shop: www.HiroNatuurlijkWonen.nl/shop

Per telefoon: 0252-515737 of 06-51351725

Of afhalen: Zilkerduinweg 404, Vogelenzang NH

Hoewel deze productomschrijving met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Hiro Natuurlijk Wonen / Leembouw Nederland niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de informatie die is aangeboden in deze productomschrijving.

BasisleemRietmatLeembouwplaatContactFinishPaintFix