Hiro Natuurlijk Wonen

 

OpbouwLeemwandLeemzandLeem Ontdek DoosHome

Tierrafino Fix fixeermiddel voor o.a. leem

 

Tierrafino Fix dient als versteviging van Tierrafino Leemfinish of van poreuze ondergronden en ondergronden die pas gestuct zijn. Tierrafino Fix kan ook aangelengd worden met pigmenten, zo kan een sluiereffect op de Tierrafino Leemfinish verkregen worden. Tierrafino Fix kan ook toegevoegd worden aan Tierrafino Leemfinish, om een leemverf te behouden. Tierrafino Fix is ook geschikt als verf.

Eigenschappen

Tierrafino Fix is na de volledige droogtijd nagenoeg kleurloos, mat en transparant. Tierrafino Fix kan met water verdund worden. Het product is dampopen en vochtregulerend.

Voorbereiding

Tierrafino Leemfinish moet volgens voorschrift aangebracht zijn. Voor gebruik de Tierrafino Fix goed doorroeren cq. schudden. Tierrafino Leemfinish onverdund met Tierrafino Fix mengen om een leemverf te verkrijgen.

N.B.: Aan Tierrafino Fix niet méér dan 50% water toevoegen.

Gebruiksaanwijzing

Tierrafino Fix onverdund op de leemwand uitstrijken, eventueel vermengd met (on)verdunde Tierrafino Leemfinish. De met Leembouw Nederland Pigmenten en Tierrafino Fix aangeroerde sluiermengsel met behulp van een borstel op de afgewerkte leemwand aanbrengen. Een minder transparant sluiereffect kan met behulp van een spons verkregen worden.

Tierrafino Leemfinish die met Tierrafino Fix aanglengd is, met de roller of kwast ruim voldoende aanbrengen. Afhankelijk van de ondergrond kan een tweede laag aangebracht worden.

Toepassingsmogelijkheid

Ter versteviging van Tierrafino Leemfinish, om een zo veeg- en stootvast mogelijke ondergrond te verkrijgen.

Als herstelmiddel van artistieke sluiertechnieken in combinatie met Leembouw Nederland Pigmenten in diverse kleurnuances.

Als versteviging van andere leemmethodes om zo snel mogelijk een veeg- en stootvaste ondergrond te verkrijgen.

Als herstelmiddel van leemverven met Tierrafino Leemfinish.

Dosering

Voor het verstevigen van Tierrafino Leernflnish is ca. 0,2 liter Tierrafino Fix te gebruiken per m2. Voor verdere verfijning van Tierrafino Leemflnish & sluiertechnieken is ca. 0,2 liter Tierrafino Fix ingekleurd met Leembouw Nederland Pigmenten te gebruiken.

Droogtijd

Afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en absorptievermogen van de ondergrond enkele uren laten drogen.

Gereedschap

Voor het gebruik van Tierrafino Fix zijn kwast en rol uitermate geschikt. Deze gereegschappen kunnen na gebruik met water en Tierrafino Zeep schoongemaakt worden.

Houdbaarheid

Afgesloten en koel bewaren. De Tierrafino Fix is in combinatie met water, pigmenten of Tierrafino Leemfinish meteen verwerkbaar.

Samenstelling

Cellulose, alcoholester, kieselgur, silicaten, klei, water, ca. 0.1% synthetische conserveermiddel

Veiligheidsadvies

Tierrafino Fix is niet brandbaar. Tierrafino Fix buiten bereik van kinderen bewaren.

Inhoud

5,0 liter Art.nr. 5.1103

Bestellen:

Via email: info@hironatuurlijkwonen.nl

Via E-shop: www.HiroNatuurlijkWonen.nl/shop

Per telefoon: 0252-515737 of 06-51351725

Of afhalen: Zilkerduinweg 404, Vogelenzang NH

Hoewel deze productomschrijving met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Hiro Natuurlijk Wonen niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de informatie die is aangeboden in deze productomschrijving.

BasisleemRietmatLeembouwplaatContactFinishPaintFix