Hiro Natuurlijk Wonen

 

OpbouwLeemwandLeemzandLeem Ontdek DoosHome

Tierrafino finish is kleur en stuc in èèn.

Eigentijds

Toepassing van TierrafinoWij zijn blij met uw interesse voor een oeroud maar ook eigentijds product: Tierrafino. Tierrafino is een natuurlijke leemfinish, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werk-ruimten. Muren behandeld met Tierrafino ogen stijlvol en stralen rust uit. Een Tierrafino-muur is van dichtbij te herkennen aan een subtiele, levendige structuur.

Grondstoffen

Tierrafino leemfinish is een 100 procent natuurlijk bouwmateriaal samengesteld uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. De grondstoffen worden uit diepe aardlagen gewonnen en komen uit verschillende klei- en zandgroeven in Europa. Ze zijn gegarandeerd onvervuild. Tierrafino bevat geen enkele chemische toevoeging of kleurpigmenten. De hecht-capaciteit, de duurzaamheid en kleurechtheid zijn alle natuurlijke eigenschappen. Tierrafino is niet brandbaar en is qua sterkte te vergelijken met kalkmortelstuc.

Kleur

Tierrafino is in vijf verschillende standaardkleuren te verkrijgen. Deze kleuren zijn op elkaar afgestemd, zodat dat iedere combinatie mooi is. Maar kunnen ook onderling gemengd worden.

Delphi-wit; Gesponsd en geveegd.

Romeins oke; Gesponsd en geveegd.

Djenné-rood; Gesponsd en geveegd.

Iquitos-groen; Gesponsd en geveegd.

Gomera-grijs; Gesponsd en geveegd.

Zo geeft 70 procent Delphi-wit, 15 procent Romeins oker en 15 procent Djenné-rood een perzikkleur.

Een standaardkleur kan lichter gemaakt worden door meer of minder Delphi-wit toe te voegen. Op verzoek zijn ook andere natuurtinten leverbaar. Om bijzondere effecten te bereiken is het mogelijk parelmoer of vezels, zoals bijvoorbeeld stro, toe tevoegen. Als u later de grondkleur wilt veranderen kunt u de muur met Tierrafino op een natte spons inwrijven. U kunt er ook met de spaan een nieuw laagje Tierrafino overheen zetten. Daglicht brengt op bijzondere wijze de eigen structuur van Tierrafino naar voren. De kleur is niet vlak. De muur heeft een doorleefd karakter. Fel zonlicht wordt door een Tierrafino-muur getemperd

25% Romeins oker en 75% Delphi-wit

50% Romeins oker en 50% Delphi-wit

100% Gomera-grijs Toevoeging van parelmoer.

Toepassing:

Tierrafino geniet reeds grote bekendheid bij de vakman. Echter, na enige voorbereiding kan Tierrafino ook gemakkelijk door de doe-het-zelver aangebracht worden.

Een ondergrond van een 1,5 - 3 cm bruine leem is ideaal. Hierdoor is de werking van leem (warmte- en vochtregulerend) optimaal. Een ondergrond van een dikkere laag leem effent onregelmatigheden op het muuroppervlak uit waardoor het niet meer hoeft te worden voorgestreken.

U kunt Tierrafino vaak direct aanbrengen. Gipsplaten, gladde ondergronden, afbladderend pleisterwerk en ondergronden waar latex in verwerkt is, zoals in sommige verflagen, moeten echter wel met Tierrafino Contact worden voorbehandeld. Eventuele naden kunnen met gaas worden afgeplakt. Voor een goed eindresultaat is het belangrijk dat de ondergrond volledig droog en vetvrij is.

De verwerkingstemperatuur dient boven de 5°C te liggen. De maximale droogtijd is 24 uur.

Werkwijze

Werkwijze Meng een standaardzak van 25 kilo Tierrafino (goed voor crica 7-11 m2) in een schone kuip met 6-7 liter water. Blijf roeren net zo lang tot er een homogene massa ontstaat.

Daarna kan het mengsel met een spaan worden aangebracht in een laag van 2 tot 3 mm dik. U kunt zelf de structuur, grof of fijn, van de Tierrafino leemfinish bepalen. Zowel een glad als een ruwer oppervlak zijn mogelijk.

Om afgeven van kleur te voorkomen is het noodzakelijk om de Tierrafino finishlaag, na droging, een keer af te nemen. Gebruik hiervoor een natte spons en direct daarna, als de muur nog vochtig is, een droge stoffer. Hiermee maakt u de muur stofvrij.

 

Vermijden van scheuren

Scheuren kunnen vermeden worden door de Tierrafino niet dikker dan 3 mm aan te brengen. Hoeken en scheuren eerst van jute of gaas voorzien. Gebruik Tierrafino niet als vulmiddel.

Onderhoud

Een eenmaal opgebrachte en droge Tierrafino stuclaag kan gemakkelijk weer bewerkt worden. Als u het oppervlak wilt reinigen kunt u de bovenlaag met een vochtige spons afnemen en direct daarna met een droge stoffer afvegen.Ook scheuren door bouwschade (ieder huis beweegt)zijn met een vochtige spons te verwijderen.Tierrafino wordt geleverd in 25-kilozakken.

Leem

Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Leem is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door het leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Hoe groter de massa leem is des te groter dit regulerende effect zal zijn. Daarom werkt Tierrafino het beste in combinatie met een dikkere laag bruine leem als ondergrond.

Bestellen:

Via email: info@hironatuurlijkwonen.nl

Via E-shop: www.//DuboShop.nl

Per telefoon: 0252-515737 of 06-51351725

Of afhalen: Zilkerduinweg 404, Vogelenzang NH

Hoewel deze productomschrijving met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, is Hiro Natuurlijk Wonen niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de informatie die is aangeboden in deze productomschrijving.

 

BasisleemRietmatLeembouwplaatContactFinishPaintFix