Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome


Bloemencorso Bollenstreek 2017: Dutch Design.


In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht door Van Doesburg in Leiden. De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. Voor de kunst- en designliefhebber is 2017 hét moment om Nederland te bezoeken. In 2017 zet NBTC, samen met partners, Nederland internationaal op de kaart als cultuurbestemming en als land waar creatievelingen al 100 jaar wereldwijd vernieuwing brengen in architectuur en design.

Wij zijn die zaterdag gewoon geopend, daarna vertekken wij om het rijdende corso te gaan bekijken.
Aansluitend volgen wij het corso om op de pauze plaats de wagens van dichtbij te bekijken.


Op zaterdag 22 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden. Om ±16.50 arriveerd het corso het centrum van Hillegom. De kruising Weeresteinstraat / Pastoorslaan / Oude Weerlaan om ± 17.15 en passert daarna het oude Ford Museum, alwaar wij altijd staan te kijken, aan het einde van de Nieuweweg. Het corso rijdt dan door naar Bennebroek Rijksstraatweg - Bennebroekerdreef ±17.45 tot voorbij Linnaeushof ±18.00 alwaar de corsowagens goed te bekijken zijn tijdens de daar te houden pauze. De herstart Herenweg– Prinsenlaan, nabij Hartekamp zal om 19.40 zijn.

Het corso komt 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 23 april staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

2017 op zaterdag 22 april
2018 op zaterdag 21 april
2019 op zaterdag 13 april

dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen