Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Dag van het Kasteel 2017 met kraampje in de Hoftuin van Hillegom

Op 2e Pinksterdag organiseren de Vrienden van Oud Hillegom voor Hillegom de Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar is Rondom kasteel en buitenplaats. Plaatsen van handeling zijn bijvoorbeeld 't Hof, dat op deze dag opengesteld is voor publiek en waar verschillende activiteiten voor jong en oud zullen worden georganiseerd.Van 10:00 tot 16:00 uur zijn wij daar aanwezig en laat u zien hoe het gaatjesmatten, met de hand, wordt ingevlochten. Hier kunt u ook allerlei vragen stellen hoe dit gedaan wordt.
Voor hen die het ook zelf willen gaan doen, geeft Renate een cursus
Ook kunt u daar informatie verkrijgen over de cursus stoelmatten die zij geeft.
Maar ook over de verkrijgbaarheid van de diverse materialen die daar voor benodigd zijn.
Maar ook werkt zij in opdracht om stoelen weer te voorzien van een nieuwe mat.

Zowel het gaatjesmatten, biezenmatten alsook papercord matten van de bekende Deense stoelen.


Het oudste bouw materiaal ter wereld is Leem. Hoewel de kastelen voornamelijk van steen gebouwd zijn, gemetseld met kalk, is ook het leem nog steeds een vaak toegepast product. Ook hierover wordt er informatie gegeven. Hoewel wij denken dat er vroeger niet geisoleerd werd, tonen we u de mogelijkheden hiervoor met natuurlijke materialen.

Maar ook activiteiten in de Hoftuin, in de Houttuin en door het centrum. Een selectie van de activiteiten: De hele dag door rondleidingen in 't Hof door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom; Uitvoering door de Hillegomse Muziekschool in de Meerkamer van 't Hof; Een smid voert zijn ambacht uit in de Houttuin; In de Hoftuin worden diverse ambachten gedemonstreerd:een imker, kruidenvrouwtje, boekbinder, iconenschilder, glas-in-lood maker en wolspinster zijn present. Voor de kleintjes: pony-ritjes door het centrum Een proeverij van lokale lekkernijen in de Hoftuin. De Dag van het Kasteel wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Landgoederenzone Zuid-Holland.

Tot ziens in Hillegom vlak voor het raadhuis.


dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen