Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome


Hiro demonstreert stoelenmatten op de Haarlems Ambachtmarkt.

In de Haarlemse Kweektuin 10 september 2016 - 10.00 - 17.00 uur


Renate van Biezen, van Hiro Natuurlijk Wonen uit Vogelenzang, geeft een demonstratie stoelenmatten. Haarlemse ambachtslieden demonstreren live hun ambacht op een Haarlems Ambachtmarkt, tegenover de kassen van De Nieuwe Akker, naast de werkplaats van Nederlands Hout, tijdens de Open Monumentdag op de Haarlemmer Kweektuin.

Isabelle Wisse (Nederlands Hout) en Anouk Rosenhart (Rosenhart Mosaics) koesteren al een tijd een wens voor een ambachtenmarkt in Haarlem, waarbij lokale ambachtslieden hun ambachten kunnen demonstreren, en stadsgenoten over hun ambacht en diensten kunnen informeren.

Stichting De Haarlemmer Kweektuin heeft hen uitgenodigd om, ter gelegenheid van de activiteiten op de Haarlemmer Kweektuin in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 10 september as., een eerste “Haarlems Ambacht” markt te organiseren.

Op 10 september zijn er tal van andere activiteiten op de Haarlemmer Kweektuin. Zo stelt Stadsherstel “Huis ter Kleef” open; vertelt Stichting De Haarlemmer Kweektuin over haar plannen voor de Kweektuin, en geeft de Stichtingen rondleidingen over het terrein waar op korte termijn van alles veranderen gaat.

Anouk Rosenhart is eigenaar van mozaiekatelier Rosenhart Mosaics, gediplomeerd Maestra Mosaicista van de Scuola Mosaicisti del Friuli, en werkt volgens de traditionele mozaiektechniek. Anouk’s atelier is gevestigd in Belcanto, Schalkwijk.

Renate van Biezen, van Hiro Natuurlijk Wonen uit Vogelenzang, is daar voor een demonstratie stoelenmatten. En zij heeft ook enige leemproducten bij zich. Ook kan zij u informatie geven over de Hiro-Workshops en Hiro-groepsactiviteiten., en in het bijzonder de workshop voor het Stoelenmatten met rotan vlechtband.

Nederlands Hout is gevestigd in de Haarlemmer Kweektuin. Nederlands Hout verzaagt gekapte (Haarlemse) stadsbomen naar planken, en verkoopt producten van lokaal hout. Isabelle Wisse en Bart Hogers van Nederlands Hout laten hun stammen sinds hun start in 2012 bij voorkeur verzagen door Haarlem’s houtzaagmolen De Eenhoorn.

Hun smeedwerk besteden ze uit aan een ambachtelijke Haarlemse smid. Nederlands Hout promoot cursussen houtbewerking waarbij uitsluitend met handgereedschap wordt gewerkt, en werkt samen met lokale restaurateurs en kunstenaars. De meesten van hen zullen ook op de (allereerste!)"Haarlems Ambacht" markt aanwezig zijn.

Isabelle en Anouk zouden graag zien dat de Haarlemmer Kweektuin een thuisbasis wordt voor Haarlems Ambacht. Haarlems Ambacht maakt als groep ook deel uit van het Circus Circulair netwerk in Haarlem. Wanneer?: zaterdag 10 september 2016 van 10.00 - 17.00 uur.

dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen