Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Hiro Gelukslocatie in de Geluksroute Bollenstreek op 7 & 8 oktober 2017 1e editie

De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt.
Hiro Natuurlijk Wonen is een Gelukslocatie waar Renate en Wim van Biezen Geluksbrenger zijn.
Renate en wim van biezen voor de houtgestookte leemoven

Wie zijn wij?

Renate en Wim van Biezen willen jou, de Geluksplukker, graag deelgenoot laten zijn van wat wij, in onze Gelukslocatie als Gelukbrenger, allemaal met het product leem hebben gedaan, en nog steeds doen. Want dat is waar wij o.a. gelukkig van worden. We willen hier graag over vertellen en laten zien en ook iets van meegeven. Onze Gelukslocatie kent vele plekjes. Het product leem is er eentje van. Maar ook ambacht is een groot geluk om daar mee bezig te zijn. Voor ons is ambacht de vaardigheid en kennis van materialen om daarmee iets te vervaardigen waarbij de eigenschappen van de grondstoffen optimaal benut worden. Daar is bijvoorbeeld ook het stoelenmatten een goed voorbeeld van. Smalle strookjes rotan die door een bepaalde techniek tot een sterk weefsel wordt gevlochten. En ook de biezen zitting, waarbij dunne strengen biezen tot een sterke mat worden gemaakt. En zo zijn er nog meer producten waar je gelukkig van wordt.

Wat maakt ons gelukkig?

Ik kan enorm genieten van de schoonheid die de natuur bied, en geniet ook van wat ik van natuurlijke materialen kan maken. Als stoelenmatter doe ik dat met rotanvlechtband. Voor het creatieve werk doe ik dat graag met leem. In ons bedrijf verkopen wij ook natuurlijke materialen zoals de leem, pigmenten en andere materie van minerale oorsprong voor o.a. materie kunst. Ambachten is de basis van het bezig zijn met natuurlijke materialen.
Kennis en ervaring is daarom voor mij belangrijk om iets moois te creren. Maar het mooiste is om deze ervaringen door te geven in tastbare en niet tastbare zin. Dit door ons bedrijf waarin we mooie natuurlijke producten aanbieden en door het verder geven van inspiratie en kennis, gezellig bij onze de leemoven.

Wat is onze geluk??

De natuur is gul. Het bied mij zoveel dat het niet moeilijk is iets daarvan door te geven. Ons geluk zit verborgen in iets moois van de natuur; zaden, dit verpakken in materie zoals aarde en leem, dit te verfraaien met gebruik van pigmenten en leemstuc. Een zaadbommetje om de natuur ook daar te brengen waar het volgens jou nog te weinig tot uiting (kan) komen. Dit kleine stukje geluk geef ik jullie zodat jullie dit verder kunnen brengen door het ergens te deponeren waar de zaadjes tot wasdom kunnen komen en ons geluk verder geeft.

Wat is jullie geluk?

Schuif aan en geniet mee door mij te helpen deze, door mij gemaakte, zaadbommetjes te verfraaien door deze met leemstuc te beschilderen. Als er opeens veel interesse is, kan het betekenen dat je even moet wachten, maar er is genoeg te beleven. Geeft alleen toezien al geluk genoeg?? Dat is natuurlijk ook prima! Dan is er vast wel iemand die voor jou een zaadbommetje heeft verfraaid. Zodat ook jij dit kleine geluk verder te brengen op jouw pad. Samen dit geluk beleven en verder brengen.

Wanneer en waar?

Op zaterdag en zondag 7 en 8 oktober 2017 van 12:00 tot 16:00 uur zijn wij aanwezig op Zilkerduinweg 404 op de grens van De Zilk en Vogelenzang. De activiteit is doorlopen en ook geschikt voor kinderen. Parkeer gelegenheid op de zand oprit bij de buurman naast ons bedrijf. Niet op de asfalt oprit! Onze oprit zelf, naar de leemoven, vrijhouden van auto's tbv fietsen.

Kosten voor het meedoen?

Mocht je hebben genoten van ons als Gelukbrenger of van onze speciale activiteit, dan ben je van harte welkom om een vrijwillige bijdrage te geven. Dat zouden we fijn vinden omdat we daardoor de onkosten kunnen betalen en een volgende keer weer als Gelukbrenger te kunnen deelnemen.dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen