Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

BOERENMARKT OP DE STADSBOERDERIJ DE HOUTHOEVE 2017


Boerenmarkt bij de stadsboerderij de Houthoeve in Haarlem
Naast de hertenkamp, die dateert uit het midden van de 19e eeuw, ligt sedert 1967 de stadsboerderij Houthoeve. Die is inmiddels dus 50 jaar oud en dat is een reden om een jubileumactiviteit te organiseren.
Ook Hiro Natuurlijk Wonen zal daar aanwezig zijn.

Er is gekozen voor de opzet van een boerenmarkt, die plaats zal vinden op zondag 10 september 2017 op het terrein van de boerderij. De markt is tussen 11 en 16 uur gratis toegankelijk voor het publiek. De officiŽle opening zal geschieden om 11 uur door de Haarlemse wethouder Merijn Snoek.

Hiro Natuurlijk Wonen

Ook wij zijn aanwezig op dit evenement. Renate heeft haar kraam weer gezellig ingericht. Voor deze gelegenheid heeft zij producten bij zich, die in en rond de tuin gebruikt kunnen worden. Maar, ze kan niet alles mee nemen, wel kunt u even gezellig bijkletsen en geinformeerd worden. Eventuele bestellingen kan zij meenemen zodat u daar kunt afhalen.

Gouden Jubileum

De Haarlemmer Hout is al heel oud. Het bos is in haar geschiedenis diverse keren gekapt, herplant en opnieuw vormgegeven. Bekende landschapsontwerpers, als J.D. Zocher en Leonard Springer, hebben hun stempel er op gedrukt. In 1967 besloot de gemeente Haarlem de Hout aan de oostzijde te verrijken met een kinderboerderij; de Houthoeve. Vele generaties hebben daar voor het eerst kennis gemaakt met landbouwhuisdieren. Ezels, geitjes, schapen en konijnen werden geaaid en men zag de varkens met hun platte snuit in de grond wroeten.

Stadsboerderij

Inmiddels spreken wij niet meer van kinder- maar van stadsboerderij, omdat hij er tevens is voor volwassenen. Daar wordt de educatie ook in toenemende mate op afgestemd. Dat is de reden dat het gouden jubileum van de boerderij gevierd gaat worden met een boerenmarkt voor het hele gezin.

Boerenmarkt

Men vindt er een keur aan producten, informatie en demonstraties, die allemaal gerelateerd zijn aan het duurzame agrarische bedrijf. Denk daarbij aan paardenmelk, schapenwol, schapenvachten, kaas, gebraden kip, overheerlijke worst, jams, honing, moestuingereedschap en nog veel meer.

Activiteiten

De ezelsociŽteit en het konijnenadviesbureau geven acte de presence en er is een cateraar met koffie, thee, limonade en versnaperingen.
De markt wordt om 11 uur officieel geopend, waarna iedereen van harte welkom is. Om 16.00 uur gaan de hekken dicht en is de boerderij weer helemaal voor de dieren.

Locatie

De Houthoeve is gelegen aan de Hertenkamplaan 3 in Haarlem. Voor meer informatie stuurt u een mailtje naar nmeactiviteiten@haarlem.nl

dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen