Hiro Natuurlijk Wonen

AlgemeenProductenToepassing Hiro duurzame ProductenEvenementenActiviteitenInternet WinkelAgendaHome

Hiro Natuurlijk Wonen op de Zelfpluk Olmenhorst in Lisserbroek.

Demonstratie, presentatie, activiteiten van/over leem, tuinhout, jute, verven, vachten en demonstratie van leem en kalk.
Overige data en activiteiten na 23 september worden later vermeldt

Zelfpluk Olmenhorst.
zelfpluk olmenhorst

Ook dit jaar is Hiro Natuurlijk Wonen aanwezig tijdens de Zelfpluk dagen Olmenhortst in Lisserbroek. Een lustrum, want het is de 25ste editie van de Zelfpluk op de Olmenhorst. In de schuur van de Grote Boerderij is een ruimte die Hiro Natuurlijk Wonen gaat gebruiken om tijdens de plukdagen zichzelf te kunnen presenteren en demonstraties te kunnen geven. Ook activiteiten voor kinderen en grote mensen die zich zelf nog steeds als kind kunnen gedragen :-) De Zelfpluk, vanaf 15 september tot en met 28 oktober, is altijd al veel meer dan enkel het fruit plukken. Met verschillende activiteiten op het landgoed, probeert de Olmenhorst er elk jaar weer een echt buitenfeestje van te maken. En dit jaar nog grootser dan normaal!

Verkoop en aanbiedingen

Jute gaas zak uiteraard zonder zelfpluk appels

Op 13-14 oktober presenteren wij producten uit ons assortiment. Zoals bijvoorbeeld onze collectie schapenvachten.


Daar waar mogelijk maken we daar een mooie aanbieding van die alleen op die dagen zullen gelden.

Alleen 13-14 oktober hebben we een hele leuke aanbieding jute gaas zakken.

Leemtafel; Activiteit voor de kinderen

Op 20-21 oktober verwachten wij kinderen die leem willen ontdekken wat er met leem kan. Daartoe stellen wij een tafel met leem beschikbaar waarmee ze naar hartelust kunnen uitproberen, wat er allemaal mee gedaan worden kan. Zelf uitproberen is daar bij de slogan.

Beschilderen van bloemenzaad bommetjes met leem.

Op zondag 21 oktober is Renate aanwezig om het beschilderen van zaadbommetjes te begeleiden. Dit is een activiteit waarbij kinderen hun zojuist gekochte bloemenzaadbommetje met leem kunnen beschilderen. Bloemenzaadbommetjes zijn ooit bedacht om bloemenzaadjes daarheen te kunnen gooien, waar bloemen in het voorjaar dringend worden gemist. Dit is potaarde met leem en zaadjes en dit gevormd tot een plakje wat zich mooi laat beschilderen. Dit is zolang als dat er plek is en leemzaadbommetjes zijn.

Presentatie / Demonstratie Artisan natte kalk

Op 23september 2018 was Raquel, van Artisan Stucco, bij ons, waar wij haar de gelegenheid hadden gegeven, haar passie en talenten te tonen en er over te vertellen. Zij heeft vele jaren ervaring met de toepassing van kalk en kalkmengsels voor restauratie toepassingen. Diverse technieken welke met deze hoogwaardige kalk kunnen worden uitgevoerd. De Artisan Natte kalk heeft een hoge reinheid en daardoor hoge kwaliteit. zoals restauratie, freco stuc, maar ook voor fasade en sierpleister etc. Deze producten zijn verkrijgbaar bij Hiro Natuurlijk Wonen.

25ste editie van de Olmenhorst Zelfpluk:

Er kan geplukt worden van 15 september tot en met 28 oktober op: Woensdagmiddag van 13:00 - 17:00 uur Zaterdag en zondag de gehele dag van 10:00 - 17:00 uur Met uitzondering van de herfstvakantie, dan kan geplukt worden op: Zuid: Van 13 - 21 oktober dagelijks van 13:00 - 17:00 uur weekend: zaterdag en zondag van 10:00 - 17:00 uur Midden en Noord : van 20 t/m 28 oktober dagelijks van 10:00 - 17:00 uur Prijzen Entree is gratis. In het weekend hanteren we 3,- parkeerkosten. De prijs van het fruit is 2,25 per kilo, een scherpe prijs voor lokaal biologisch fruit. Houd er rekening mee dat peren alleen in het weekend geplukt kunnen worden. Leuke pluktassen te koop bij de plukkraampjes.

dag van het kasteelstoelmatten monumentendag  hillegomCultuur WeekendHerfst Evenement Stads Kweektuin HaarlemHistorisch Festival HaerlemAmbachten Markt HaarlemBiomarkt Kweektuin HaarlemBiologische Markt Botermarkt HaarlemBloemencorso BollenstreekVoorjaarsevenement Haarlemse KweektuinBoerenmarkt op de Houthoeve HaarlemGeluksroute bollenstreek 2017Zelfpluk Olmenhorst presentatie activiteiten demonstraties aanbiedingen door Hiro Natuurlijk Wonen